DOGOVOR O NOVOJ LIGI ŠAMPIONA JE BLIZU! Biće "Švajcarski sistem"! Navijači plaćaju da gledaju poslednjih 15 minuta!
Foto: Profimedia

da li je moguće?

DOGOVOR O NOVOJ LIGI ŠAMPIONA JE BLIZU! Biće "Švajcarski sistem"! Navijači plaćaju da gledaju poslednjih 15 minuta!

Liga šampiona je blizu promene formata

Objavljeno: 15:31h

Prvi čovek fudbalskog kluba Juventus, Andrea Anjeli, tvrdi da su elitni klubovi jako blizu postizanja dogovora o novom formatu Lige šampiona.

Anjeli je u intervjuu za ,,Gardijan'' otkrio kako bi tako mečevi bili zanimljiviji za gledanje mlađoj populaciji.

On je pohvalio ,,švajcarski sistem'' gde bi u elitnom takmičenju UEFA učestvovalo 36 klubova i gde bi svaki učesnik u grupnoj fazi odigrao po deset mečeva.

Andrea Anjeli
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Tada bi bila formirana zajednička tabela, pa bi svi imali veće izglede za plasman u nokaut fazu.

- Veoma smo blizu dogovora o idealnoj Ligi šampiona. Taj švajcarski sistem je odličan. To će otvoriti mnoge mogiućnosti svima koji se takmiče. Imaće veće šanse za nokaut fazu. To je suština takmičenja. Blizu smo novog formata, možda nas od svega deli nekoliko nedelja - optimista je Anjeli.

Istakao je da je jako bitno da postoji saglasnost UEFA:

- Odavno imam nameru da proinađem rešenje sa kojim je saglasna i UEFA. Tačno je da je bilo nesporazuma sa Aleksanderom Čeferinom prošle jeseni, želeli smo da nađemo ravnotežu između domačih i evropskih takmičenja. Cilj je da imamo ravnotežu u svemu - dodao je čelnik prvaka Italije.

Andrea Anjeli, FK Juventus
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Interesantno je njegovo zalaganje za takozvanu ,,pretplatu za poslednji kvartal utakmice''. Navijači bo tada morali da se pretplate na poslednjih 15 minuta meča.

- Možemo da zamislimo to da imamo pretplatu na poslednjih 15 minuta nekih utakmica. Pažnja današnjih klinaca i onih koji troše novac je drugačija od mene u njihovim godinama. Uzmimo na primer golf, ako je to interesantno, radi se uglavnom samo o poslednjih šest rupa finalnog dana. Nećete gledati ceo događaj na TV osim ako niste vatreni navijač - objasnio je Anjeli svoju zamisao.

Andrea Anjeli, Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Još jedna bitna stavka je zalaganje da klubovi koji bi igrali u Ligi šampiona ne bi mogli međusobno da trguju igračima.

- Klubovi koji bi se plasirali u određene runde međunarodnih takmičenja, ne bi mogli da kupuju igrače međusobno. To bi doprinelo osećaju solidarnosti među njima i ne bi bili ogromnih milionskih transfera među klubovima učesnicima. To su elementi o kojima se razgovara - zaključio je Anjeli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.