PETARDA PARTIZANA NA BANJICI! Crno-beli ubedljivi protiv hrabrog Rada, i nastavili niz pobeda
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

26. kolo superliga srbije

PETARDA PARTIZANA NA BANJICI! Crno-beli ubedljivi protiv hrabrog Rada, i nastavili niz pobeda

Kompletan tok utakmice možete pratiti na portalu Espreso

Objavljeno: 19:28h

Partizan pobedio sa 5:0 Rad na Banjici.

Prvo poluvreme je počelo u malo slabijem ritmu gde smo videli veliku borbu na sredini terena, inicijativa je bila malo na jednoj, pa onda na drugoj strani terena.

Fudbaleri Rada su uvodnih 20 minuta utakmice dobro stajali na terenu, i pokušavali da težište igre prebace na protivničku polovinu.

Ali u 25. minutu je Partizan poveo, posle kontra napada, koji je počeo na svojoj polovini Takuma Asano i krenuo u svoj prepoznatljiv trk, i na nekih 20. metara uposlio Holendera,a on slično kao Japanac protiv Vojovodine preciznim udarcem sa desne strane savladao golamana Rada.

FK Partizan
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Veliku priliku za Rad smo videli u 33. minutu, kada je loptu u kazneni prostor ubacio Tučković na putu do gola je zakačio Ciger, ali je Popović sa gol linije izbacio loptu iostalo je 1:0.

Nije taj rezultat dugo stajao na semaforu, jer je već u sledećem napadu Partizan postigao drugi gol. Marković je sa leve strane prošao i poslao loptu u kazneni prostor pozemlji, lukavo je propustio Holender, a u mrežu sproveo Natho.

Drugo poluvreme je počelo šansom za Natha posle pasa Holendera,ali to je samo bila uvertira u gol crno- belih u 48. minutu. Kada je pogodio Marković na asistenciju Natha.

Četvrti gol je delo Sejduba Sume koji je promešao nekoliko igrača Rada pre nego što je savladao Kahrimana.

Na peti gol se čekalo samo šest minuta, u akciji je opet učestvovao Suma koji je bio asistent za Filipa Stevanovića koji se posle dužeg vremena vratio na teren i odma pogodio.

U poslednjim minutima meča Suma je pogodio prečku.

Partizan ovom pobedom je stigao do 65. boda, i učvršćuju se na drugom mestu, a u sledećem kolu dočekuju Zlatibor. Rad je ostao na 26 bodova, i u sledećem kolu idu u Ivanjicu gde gostuju glavnom konkuretnu za opstanak ekipi Javora.

II POLUVREME

Kraj utakmice

90. minut - Prečku je pogodio Suma iz slobodnjaka posle je pokušao Stavnović ali je njegov udarac bio izblokiran.

1 / 5 Foto: Starsport/Srđan Stevanović

88. minut - Crveni karton za Stanisavljevića koji je povukao sa leđa Jovića, a pošto je on bio posldnji igrač onda je morao biti isključen.

83. minut - Ritam utakmice polako opada, svi čekaju da sudija Lazar Lukić svira kraj za nekih šest minuta.

80. minut - Suma je probio po sredini i poslao loptu ka Joviću, ali mladi fudbaler je nije dobro prihvatio.

77. minut - Crno- beli ne staju igraju i dalje su u jakom ritmu i uglavnom se igra pred golom Građevinara.

72. minut - GOL ZA PARTIZAN 5:0! Filip Stevanović. Kombinovali su crno - beli pred kaznenim prostorom Rada, lopta je došla do Sume koji je opet prikazao svoje fudbalsko umeće i prošao sva igrača da bi zatim uposlio Stevanovića koji je lagano savladao golmana Rada.

67. minut - Nove izmene kod Partizana. Ulaze Stevanović i Štulić, dok igru napuštaju Asano i Holender.

66. minut - GOL ZA PARTIZAN 4:0! Sejduba Suma. Jović je uposlio Sumu koji je u kaznenom promešao dva igrača Rada i savladao Kahrimana za sve izvesniju novu pobedu Partizana.

63. minut - Posle pasa Obradovića pokušao je Suma sa ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

61. minut - Nastavlja Rad da igra hrabo, lopta se u poslenjim minutima nalazi u njihivom posedu, i pokušavaju da ugroze gol Partizana.

57. minut - Dvostruka izmena kod Partizana, izlaze Lazar Marković i Bibars Natho, dok u igru ulaze Suma i Jović.

54. minut - Najbolja prilika za Rad u drugom delu utakmice šutirao je Lazarević iskosa sa desne strane.

52. minut - Trostruka izmena kod Rada izlaze: Busnić, Karaklajić i Novaković, dok umesto njih na terenu će biti Damjanović, Jovanović i Stanisavljević.

50. minut - Ponovo je Holender izašao sam ispred gola Rada, ali opet nije to iskoristio.

48. minut - GOL ZA PARTIZAN 3:0! Lazar Marković. Aut je izveo Miljković, koji je uposlio Natha koji je vratio loptu ka srcu kazneog prostora tu je bio Marković koji je smestio u gol.

47. minut - Probio je Holender po desnoj strani uposlio Natha koji iz kaznenog prostora šutira pored gola.

Počelo je drugo poluvreme

I POLUVREME

Kraj prvog poluvremena

45+2 minut - Fauliran je Holender nakon pasa Obradovića. Slobodni udarac izvodi Natho ubacuje loptu u kazneni prostor, ali defanzivnci Rada su uspeli da otklone opasnost pred svojm golom.

1 / 5 Foto: Starsport/Srđan Stevanović

45. minut - Lepa kombinacija Natha i Jojića po desnoj strani, iz koje crno- beli nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu. Igraće se još dva minuta.

41. minut - Marković je započeo kontra napad Partizana, krenuo je silovito ka golu Rada dodao loptu ka Holenderu koji je oklevao i nije na vreme uputio udarac. Nakon toga se požalio na povredu, ali se ubrzo pridigao i nastavio utakmicu.

39. minut - Holender neuspeva da pokrene novi napad Partizana.

35. minut - GOL ZA PARTIZAN 2:0! Bibars Natho. Prošao je Lazar Marković po levoj strani, ubacio loptu po zrmlji, koju je lukavo propustio Holender, ona dolazido Natha, a on samo je postavio nogu i postigao drugi gol za Partizan.

33. minut - Faul Obradovića nad Lazarevićem, posle prekida je loptu u kazneni prostor ubacio Tučević, a sa gol linije je izbacio Popović. Ustala je cela klupa Rada traživši gol, ali sudija Lukić nije se oglasio.

30. minut - Ponovo šansa za Holendera. Ovoga puta je šutirao sa leve strane, ali to nije bio probelem za Kahrimana.

25. minut - GOL ZA PARTIZAN 1:0! Filip Holender. Ukrao je na svojoj polovini loptu mađarski reperzentativac koji je uposlio Asana, on je krenuo u svoj prepoznatljiv trk i na nekih dvadesetak metara uposlio Holendera koji je iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao Kahrimana.

21. minut - Prekršaj Šćekića nad Novakovićem, posle koga iz slobodnog udraca šutirao Tučević pravo u golmana Partizana Popovića.

16. minut - Prva prilika za Partizan. Asano je povukao loptu od sredine terena, potom uposlio Holendera koji sa nekih 16 metara šutira pored gola Rada.

13. minut - Prošao je Lazar Marković po levoj strani, došao do jedno pet metara od gola Rada, ali je tu bio zaustavljen od defanzivaca domaćih.

12. minut . Došlo se do jedne ravnoteže na terenu, što se tiče poseda lopte, koja je u poslednjim minutima igre bila kod fudbalera domaćih. Treba reći da se igrači dosta muče sa kontrolom lopte zbog lošeg terena.

8. minut - Prvi napad Rada preko Mladenovića koji je prošao po desnoj strani,ali je njegov pas u kazneni prosotor zaustavio Vujačić, na kraju će biti gol aut za Partizan.

5. minut - Odmah su crno - beli krenuli sa visokim presingom, i uglavnom se lopta nalazi u njihovom posedu.

2. minut - Prekršaj Svetozara Markovića nad Novakovićem kome se ukazuje pomoć.

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Partizana.

Startne postave:

RAD (4-3-3): Kahriman – Lazarević, Ciger, Stojsavljević, Tučević – Blažić, Busnić, Mladenović – Karaklajić, Novaković, Kaluđerović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, S.Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, L. Marković – Holender.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.