KOSTIĆ DONEO BOD AJNTRAHTU! Bajern posle goleade srušio Dortmund! (VIDEO)
Foto: EPA/Alex Grimm

24. kolo bundesliga

KOSTIĆ DONEO BOD AJNTRAHTU! Bajern posle goleade srušio Dortmund! (VIDEO)

Filip Kostič koji je doneo izjednačenje i tako anulirao prednost svog bivšeg kluba

Objavljeno: 22:34h

Danas je u okviru 24. kola Bundeslige odigrano pet susretana kojima je zajedno postignuto 12 pogodaka.

Bajer Leverkuzen je sa 1:0 bio bolji od domaće Borusije Menhengladbah.

Jedini strelac na utakmici je bio Patrik Šik u 76. minutu.

Posle ove pobede Leverkuzen je na petom mestu i trenutno ima 40. bodova, a Menehengladbah se nalazi na desetom mestu sa 33. boda.

Ajntarht i Štutgart su remizirali 1:1, u duelu koji se igrao u Frankfurtu na stadionu Dojče bank park.

Oba gola su postignuta u razmaku od jednog minuta.

Prvo su gosti poveli u 68. minutu preko Saše Kalajdžića koji je opet bio strelac za klub koji dolazi iz grada Mercedesa. Ali samo minut kasnije uzvraća Filip Kostić koji je doneo izjednačenje i tako anulirao prednost svog bivšeg kluba. Kostić i Jović su odigrli svih 90 minuta.

Ajntraht se i dalje nalazi na fenomenalnom četvrom mestu sa 43. boda, i san o Ligi šampiona u mislima ekipe iz Frankfurta i dalje živi. Štutgart je deveti sa 33.

Lajpcig je nastavio svoju trku sa Bajernom jer sa sa 3:0 bio bolji od Frajburga na gostovanju.

Ekipa Julijana Nagelsmana je otvrila rivala u sam smiraj prvog dela igre, tačnije u 41. minutu je pogodio Enkunku. Serlot je udvostručio prednost u 64, da bi konačan rezultat postavio Forsberg u 79. minutu.

Lajpicig se trenutno odmara na prvom mestu tabele sa 53 boda jednim više od Bajerna koji za jedno pola sata igra protiv Dortmunda. Sigruno će navijači Bikova biti na strani Milionera. Frajburg se posle ovog poraza nalazi na osmom mestu sa 34. bodova.

U Berlinu Herta je savladala Augzburg sa 2:1.

Poveli su gosti već u durgom minutu golom Beneša, na izjednačenje se čekalo sve do 62, kada je pogodio Pjontek. Konačan rezultat i totalni preokret je doneo Lukebakio golom sa bele tačke u 89. minutu.

Herta je posle ovog trijumfa na poziciji 14 sa 21. bodom, a mesto iznad je rezervisano za Augzburg koji je do sada sakupio 26 bodova.

Hofenhajm je sa 2:1 prekinuo niz od devet utakmica bez poraza u Bundesligi ekipe Volfsburga.

Svi golovi su postignuti u prvih 45 minuta. Prvo je poveo Hofenhajm u osmom minutu golom Baumgartnera, izjednačenje donosi Verhorst u 23. a ispostaviće se na kraju pobedu je doneo Kramarić u 41. minutu igre.

Hofenhajm je na 11 mestu sa 30. bodova, a Volfsburg na trećem sa 45.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras posle preokreta na svom terenu u velikom derbiju Borusiju iz Dortmunda sa 4:2, u utakmici 24. kola Bundeslige i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Ekipa iz Dortmunda imala je dva gola prednosti već do devetog minuta, a oba gola postigao je Erling Haland, u drugom i devetom minutu.

Šampion Nemačke izjednačio je sa dva gola Roberta Levandovskog, u 26. minutu i 44. minutu iz jedanaesterca, a vodjstvo Bajernu doneo je Leon Gorecka pogotkom u 88. minutu. Konačan rezultat postavio je Levandovski u 90. minutu svojim trećim golom na utakmici.

To je 12. het-trik Levandovskog u Bundesligi. Poljski napadač je prvi strelac Bundeslige sa 31 golom, a drugi je Haland sa 19.

Bajern je ostvario 17. pobedu u prvenstvu i vratio se na prvo mesto na tabeli sa 55 bodova, dva više od drugoplasiranog Lajpciga.

Borusija Dortmund je pretrpela deveti poraz i šesta je na tabeli sa 39 bodova.

Bundesliga 24. kolo:

Borusija Menhengladbah- Bajer Leverkuzen 0:1

Ajntraht Frankfurt- Štutgart 1:1

Frajburg- RB Lajpcig 0:3

Herta- Auzburg 2:1

Hofenhajm- Volfsburg 2:1

Bajern Minhen- Borusija Dortmund 4:2

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.