LUKA JOVIĆ IZJAVIO ONO ŠTO SE NIJE OČEKIVALO OD NJEGA: Nisam spreman da igram 90 minuta!
Foto: Profimedia

izgubio je mnogo

LUKA JOVIĆ IZJAVIO ONO ŠTO SE NIJE OČEKIVALO OD NJEGA: Nisam spreman da igram 90 minuta!

Iskreno je priznao zašto i dalje ne počinje utakmice u prvoj postavi

Objavljeno: 10:41h

Srpski fudbaler Luka Jović otvorio je dušu nemačkim medijima i priznao da nije u sjajnoj formi, kao i da još uvek nema dovoljno snage da bude na visokom nivou svih 90 minuta.

Na pitanje da li u ovom trenutku ima snagu da odigra svih 90 minuta kvalitetno, Jović podseća na sve probleme koji su ga mučili proteklih meseci...

- Ne treba zaboraviti da nisam igrao mnogo u poslednje dve godine, morate da prođete dosta toga da biste bili spremni za celu utakmicu. Trudim se da treniram maksimalno koliko mogu, do svojih krajnjih limita. I dalje nisam na nivou na koji sam navikao i iskreno nemam snage da odigram svih 90 minuta, to je istina. Ali trudim se koliko god mogu da iskoristim vreme koje mi se ponudi. Bolje se osećam svakog dana i verujem da sam na pravom putu da se vratim u formu - izjavio je Jović za nemački list "Bild".

Luka Jović
foto: Profimedia

Da li ste zadovoljni svojim igrama u prethodnim utakmicama i da li vam je bilo teško da opet prihvatite sistem fudbala u Ajntrahtu?

- To mi nije problem. Kada sam došao odmah je bilo jasno da hoću pažljivo da vraćam formu. U stalnom sam kontaktu s trenerom po ovom pitanju. Tim je pokazao da mu odgovara ovaj sistem, zbog toga je jasno zašto se malo toga menja. Verujem da mogu da pronađem svoju ulogu u svemu tome. I dalje nas čeka dosta utakmica. U ovom trenutku sam zadovoljan kako se stvari odvijaju.

Šta biste voleli da se dogodi u poslednjih jedanaest kola Bundeslige, kako bi se vaš boravak u Frankfurtu ocenio kao uspešan?

- Sam povratak u Frankfurt je korak napred za mene i nesumnjivo dobar potez jer mi toliko stvari ovde odgovara. Pre svega želim timu uspeh, a ako je tim uspešan, onda sam i ja dobro. Svaka pobeda tima je korak napred za mene. Gledaću da nađem svoju ulogu i pomognem Ajntrahtu.

Luka Jović
foto: EPA/Ronald Wittek

Tokom prošlog boravka u Ajntrahtu izgubili ste poziciju za Ligu šampiona u poslednja četiri kola. Da li ćete sada uspeti da odete u elitu?

- Igrali smo tada dva takmičenja paralelno i to nas je ostavilo bez snage. Sada možemo da se koncentrišemo isključivo na Bundesligu i to nam garantuje stabilnost. Imamo dobro koordinisan tim i dobro se slažemo na terenu. Samo moramo da ostanemo fokusirani na cilj. To bi trebalo da bude ključ našeg uspeha.

Luka Jović
foto: EPA/Ronald Wittek

Imaš li konkretne planove za budućnost po završetku sezone? Da li je realno da ostaneš u Ajntrahtu i naredne sezone?

- O tome ću kada se sezona bude završila. Sada sam koncentrisan samo na to da Ajntraht napravi dobar rezultat ove sezone i da dobro odradimo utakmice pred nama. U suštini sve je moguće, jer nikad ne znate šta može da se dogodi u fudbalu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.