STANKOVIĆEVE IZMENE DONELE NOVA TRI BODA: Zvezda sigurna u Senti (3:1)!
Foto: Starsport©

superliga srbije

STANKOVIĆEVE IZMENE DONELE NOVA TRI BODA: Zvezda sigurna u Senti (3:1)!

Utakmicu između TSC-a i Crvene zvezde mogli ste da pratite uživo na portalu Espreso

Objavljeno: 18:09h

Crvena zvzeda je teže nego što se mislilo savladala TSC u Senti 3:1 i tako ponovo pobegla Partizanu na šest bodova prednosti, sa tim što ima i utakmicu manje.

Prvo poluvreme počelo je oprezno sa obe strane. Domaćin je u prvih 20 minuta imao kontrolu i vršio pritisak, ali više od toga nisu uspeli.

U nastavku je Zvezda preuzela inicijativu, i stvorila nekoliko izgeldnih šansi, a najbolju je imao Mirko Ivanić, koji je izašao sam ispred Filipovića, ali je poslao loptu preko gola.

FK Crvena zvezda, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©

Drugo poluvreme je u samo pola sata donelo mnogo. Stanković je izvršio tri izmene na odmoru, pa su Pavkov, Kanga i Srnić zamenili Petrovića, Nikolića i Kataija.

To je odmah donelo prevagu, jer je Pavkov postigao pogodak za vođstvo crveno-belih. Odmah nakon toga Zec je izašao sam ispred Borjana, a Milan Gajić ga je oborio u svom šesnaestercu, pa je sudija Simović dosudio penal i pokazao Zvzedinom beku put u svlačionicu. Lukić je bio precizan i tako je domaćin stigao do izjednačenja.

FK Crvena zvezda, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©

Par minuta kasnije ista scena samo sa druge strane. Tomanović je dobio dva žuta u samo par sekundi. Prvi zbog prekršaja za najstrožiju kaznu, a drugi zbog prigovora. Kanga je bio precizan za novo vođstvo.

Nedugo zatim Srnić je dobro uposlio Pavkova koji je drugim pogotkom postavio konačan rezultat.

U sledećem kolu crveno-beli dočekuju Čukarički, dok će TSC putovati u Niš na megdan Radničkom.

Ovom pobedom Crvena zvezda je ponovo pobegla partizanu na šest bodova prednosti, ali uz utakmicu manje, dok je TSC na sedmom mestu.

Kraj utakmice

Drugo poluvreme

90. minut - Imala je Zvezda još nekoliko izglednih šansi, ali na kraju sa pobedom od 3:1 se vraćaju u Beograd. TSC se pokazala kao dobra i organizovana ekipa, ali ipak crveno-beli su uspeli da dođu do bitne pobede za šampionsku titulu.

82. minut - Crvena zvezda je umirila tempo, jer im odgovara kada imaju visoko vođstvo, dok igrači TSC-a izgledaju kao da nemaju snage da pokušaju da dođu bar do boda.

71. minut - Zvezda postiže i treći pogodak, a svoj drugi Pavkov. Srnić je bio uporan sa desne strane i padajuću loptu iz prve prosledio u 16 metara domaćina, a tamo najspretniji je bio Milan Pavkov.

69. minut - Sada penal sa druge strane i crveni karton za Tomanovića, koji je nakon skrivljenog jedanaesterca dobio žuti, a odmah zatim zbog prigovora i drugi. Takože opomenut je i golman TSC-a Filipović. Kanga je sa bele tačke doneo ponovo vožstvo Crvenoj zvezdi.

67. minut - Otvorena igra sa obe strane, TSC pokušava da iskoristi igrača više, dok crveno-beli ipak nešto sigurnije organizuju napade.

58. minut - Penal za TSC, Zec je ušao u šesnaesterac Zvezde, ali ga je Gajić oborio ispred Borjana i tako dobio crveni karton. A Lukić je precizan sa bele tačke.

54. minut - Zvezda vodi.Izmene koje je napravio Stanković donele su rezultatski profit. Ivanić je lepo ukrao loptu na 16 metara od gola Filipovića, a onda je sjajno uposlio Pavkova koji je loptu prosledio u mrežu TSC-a.

Izmene na poluvremenu: Crvena zvezda: Pavkov, Kanga i Srnić su u igri, umesto Petrovića, Nikolića i Kataija.

Kraj prvog poluvremena

45+3. minut - Slobodan udarac za ekipu TSC-a, ali je Lukić pogodio živi zid.

44. minut - Crveno-beli pritiskaju, žele da stignu do pogotka pre poluvremena, ali nemaju koncentracije u završnici. Milunoviću je stradala arkada, nakon duela sa Lukićem.

41. minut - Prva odbrana Borjana na meču. Lukić je uhvatio volej udarac i bio blizu da ugrozi gol Zvezde, ali je Milan Borjan sjajno intervenisao.

38. minut - Krenula je Zvezda ofanzivnije ka golu Filipovića. Ovoga puta Nikolić je odlično šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali je golman domaće ekipe bio siguran.

FK Crvena zvezda, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©

36. minut - Najbolja akcija Zvezde na utakmici, Gajić se sjajno sa strane uputio centaršut po zemlji, Ben je loptu preskočio, a Ivanić je loše šutirao i prebacio gol TSC-a.

30. minut - Zvezda se stisla, TSC konkretniji, atakuje domaćin na gol Borjana, bliži su za sada pogotku od crveno-belih.

21. minut - Dobra i čvrsta igra na obe strane, smenjuju se napadi obe ekipe, ali mreže i dalje miruju.

FK Crvena zvezda, FK TSC Bačka Topola
foto: Starsport©

14. minut - Pokušavaju crveno-beli da ugroze gol TSC-a, ali bez konkretnih napada, za sada samo kruže oko šesnsanesterca domaćina.

7. minut - Nakon početnih odmeravanja snaga, ekipa TSC-a je konkretnije krenula ka golu Borjana, ali ništa nisu uspeli da urade. Odmah nakon propale akcije Damnjabović je grubo startovao nad Gajićem i zasluženo dobio žuti karton.

Utakmica je počela.

Sastavi timova:

TSC: Filipović – Petković, Damjanović, Babić, Petrović – Stanojev, Tomanović, Banjac, Zec – Lukić, Đakovac.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić – Sanogo, Petrović – Nikolić, Katai, Ivanić – Ben.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.