MAKSIMOVIĆ ODLAZI IZ NAPOLIJA: Prvi je na listi želja kod Kontea, Klopa i Murinja!
Foto: Printscreen/Streamja

neće produžiti ugovor

MAKSIMOVIĆ ODLAZI IZ NAPOLIJA: Prvi je na listi želja kod Kontea, Klopa i Murinja!

S obzirom na to da na leto postaje slobodan igrač to ga čini najtraženijim štoperom na tržištu

Objavljeno: 12:48h

Nikola Maksimović od leta sigurno neće igrati za Napoli s obzirom da i dalje nije produžio ugovor uprkos višemesečnim pregovorima i sva je prilika neće to uraditi.

Tako će u junu postati slobodan igrač, a situacija je takva da će biti među najtraženijim štoperima na tržištu i neće mu biti teško da pronađe novi, a kako pišu strani mediji, veliki klub.

Među prvima koji se navode kao zainteresovani jesu nekadašnji finalisti Lige šampiona, Liverpul i Totenhem, a tu je i Inter.

Nikola Maksimović
foto: Profimedia

Svima njima je potrebno pojačanje na poziciji štopera i to će im biti prioritet tokom leta, a s obzirom na to da srpski reprezentativac je stekao zavidnu reputaciju tokom skoro decenije igranja na "čizmi" i da ima tek 29 godina i da će moći da dođe besplatno čini ga i najpoželjnijim u odnosu na ostale.

S Liverpulom se povezivao i tokom januara jer "crveni" imaju silnih problema sa povređenim centralnim defanzivcima i Jirgen Klop je uvideo da mu je potrebno još igrača na toj poziciji, pošto je zbog povreda Van Dajka, Gomeza i uvek rovitog Matipa morao da prebacuje veziste Fabinja i Hendersona, koji se takođe povredio, u zadnju liniju.

Zato je u januaru pribegao prisilnim rešenjima pa je doveo na pozajmicu iz Šalkea Kabaka, ali je pitanje da li će biti otkupljen s obzirom na visoku cenu, a teško da je Ben Dejvis koji je pristigao iz drugoligaša pametno rešenje.

Ozan Kabak
foto: EPA/RONALD WITTEK

S druge strane i Totenhem je u nedostatku štopera, jer Murinjo igra često sa trojicom pozadi, a najviše veruje Sančezu, Aldervajreldu i Dajeru. S time da ovaj poslednji je prinudno tu i da je po vokaciji vezista, što dovoljno govori o tome koliko Portugalac ima poverenja u ostale štopere koji su mu na raspolaganju.

I na kraju Interu je takođe potreban defanzivac u zadnjoj liniji sa trojicom, pošto Kolarov nije zadovoljio Kontea, a pominje se i odlazak Škrinjara, tako da će ostati sa De Frajom i Bastonijem, dok D'Ambrozio je često iznuđeno rešenje.

Svakom od ova tri tima bi Maksimović dobrodošao, jer se odlično snalazi i u formaciji sa 3 štopera pozadi ili sa još jednim u paru, a uz to je besplatan i tražio bi platu nešto veću od 2.000.000 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.