ISPOVEST HRVATSKOG ŠTOPERA: Hteo u Partizan iz inata, Srbi nameštali u Rudaru, na Kipru ga prevarili...
Foto: Printscreen/Twitter/@gintautaslukas4

svuda sa srbima

ISPOVEST HRVATSKOG ŠTOPERA: Hteo u Partizan iz inata, Srbi nameštali u Rudaru, na Kipru ga prevarili...

Malo je falilo da obuče crno-beli dres

Objavljeno:

Izdanak Dinama iz Zagreba, Marko Iharoš, otkrio je kako je pre tri i po godine malo nedostajalo da završi u Partizanu.

Nakon što je napustio "Modre", pojavila se opcija da potpiše za beogradski klub.

- Posle Dinama hteo sam da pokažem inat, to je bila mladalačka ideja - počeo je Iharoš priču za "Sportske novosti".

- Bio sam više puta u Beogradu privatno, upoznao sam neke ljude i oni su mi to predložili, iako roditeljima nije bilo drago. Sve je bilo idealno, odlično sam primljen, međutim, trener Nikolić mi je otvoreno rekao da neću biti prva opcija, jer je desni bek kapitan ekipe. Nudili su mi da odem u Teleoptik, čak sam razmišljao da ostanem i borim se u Partizanu, ali nisam hteo u drugoj ligi da igram - objasnio je hrvatski defanzivac.

Pošto nije hteo u drugu ligu, bivši reprezentativac mlađih selekcija Hrvatske krenuo je put slovenije, kod bivšeg člana Partizana a tada trenera Rudara iz Velenja, Slobodana Krčmarevića.

- Za Partizan nisam ni potpisao, već sam otišao u Sloveniju. Igrao sam najbolji fudbal, dao gol sezone i dobio ponudu Kajzerslauterna. Nemci su davali 150.000 evra, ali Srbima, koji su bili investitori u Rudaru, nije odgovaralo. Tražili su 300.000 evra - rekao je Iharoš, pa otkrio jedan skandal.

- Kada je došlo leto nekoliko igrača Rudara optuženo je za nameštanje utakmica. Srbi investitori su izbačeni iz kluba, svi smo dobili slobodne papire. Nisam hteo da ostanem u toj močvari - zaključio je.

Ipak je ponovo sarađivao sa jednim Srbinom, u APOEL-u sa Svetozarom Šapurićem.

- Šapurić me je zvao u taj klub. Bio je ponedeljak kad sam odradio lekarski pregled i odmah su mi rekli da rezultati dolaze u petak. Tačno vidite kako su namazani. Kad idete da pregovarate s Grcima, ako očekujete 10 obavezno recite 15. Tražili su da odradim trening pre nego što potpišem. To mi je bila najveća greška. Čim sam to učinio cifra nije više ona za koju smo se dogovorili, nego koju ti oni kažu. Nakon toga došla je utakmica sa Slavijom Prag za ulazak u Ligu šampiona, svi slavimo pobedu 2:0, a ja sam uveren da za mene nije dobro. Potom do petka nije bilo treninga. U restoranu gazda me časti, svi me već u gradu prepoznaju, a ugovora nema. Kako sam u to doba imao i privatnih problema, bila mi je svega previše i rekao sam im 'Ili mi dajte ugovor ili idem kući'. Tada su mi konačno ponudili, ali 40 posto manje nego što smo dogovorili. Odbio sam, ali uzeo tri dana slobodno i otišao kući da razmislim. Za koji dan doveli su Grka Vorijusa, na kraju je u Ligi šampiona igrao protiv Ronalda. Možda bih bio reprezentativac da sam potpisao - sada se ipak kaje Iharoš.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.