VELJU NEVOLJU ŠTITIO ALEKSANDAR PAPIĆ, SVE VREME BILI NA VEZI PREKO SKAJA! Snimljeni Papićevi dolasci u bunker
A o tome da je Papić štitio Veljka Belivuka svedoče i, kako saznajemo, brojni snimci sigurnosnih kamera sa stadiona FK Partizan, Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Printscreen

otkriveno

VELJU NEVOLJU ŠTITIO ALEKSANDAR PAPIĆ, SVE VREME BILI NA VEZI PREKO SKAJA! Snimljeni Papićevi dolasci u bunker

Papić je čovek koji godinama važi za moćnika

Objavljeno:

Kontroverzni biznismen, blizak rođak Gorana Papića, pružao zaštitu organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, a dubina njihovog odnosa je nešto što treba ispitati

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, kome je u subotu određen pritvor zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubijala, švercovala drogu i reketirala, imao je leđa i zaštitu i od Aleksandra Papića. Papić je čovek koji godinama važi za moćnika i nekoga ko je praktično iz senke pomagao Belivuku, redovno su se konsultovali u zajedničkim prljavim poslovima!

Pomagao u reketiranju

Oni su, kako saznajemo iz obaveštajnih krugova, bili u redovnoj komunikaciji. Papić je preko Skaja komunicirao s Belivukom i tokom njegovog boravka u Crnoj Gori kod Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, što je prethodilo hapšenju. Dubina odnosa Belivuka i Papića je svakako nešto što treba ispitati.

A o tome da je Papić štitio Veljka Belivuka svedoče i, kako saznajemo, brojni snimci sigurnosnih kamera sa stadiona FK Partizan u Humskoj u Beogradu, na kojima je zabeleženo kako Papić ulazi u Belivukove prostorije, takozvani bunker. Takođe, Papić je, kako se sumnja, Belivukovom klanu navodno pomagao u reketiranju investitora i vlasnika kompanija, a više puta je urgirao i da se Belivukovi ljudi, koji su hapšeni u policijskim akcijama, puste na slobodu.

Poslovne afere

Aleksandar Papić je, inače, kontroverzni biznismen za kog se vezuju određene poslovne afere i potpuno je nejasno i netransparentno poreklo njegove imovine. Brat je Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK, ali i kum bivšeg ministra policije.

- Pre oko tri meseca Interventna jedinica zaustavila je kolonu Belivukovih žestokih momaka, a kod njih je tom prilikom nađeno automatsko oružje. Kriminalci su uhapšeni, ali je Papić preko svojih veza urgirao da se oni ekspresno puste iz pritvora - navodi portal 24 sedam, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih struktura.

Ipak, pored blokade, njegova kompanija je kupila jedan hotel u Srbiji. Ostala je nepoznanica kako je kompanija s računom u blokadi došla do novca za kupovinu hotela - navodi se na pomenutom portalu.

O sumnjivim poslovima Aleksandra Papića ranije je pisao i Ekspres. Ovaj list se bavio poslovima kompanije koja se bavi programiranjem i računarskom opremom, a vezuje se za Papićevo ime.

Računi u blokadi

- Radi se o privrednom društvu iz Beograda koje se formalno vodi na drugu osobu. Poslovanje kompanije je do 2017. bilo skromno, a u toj godini se beleži rast sa 87 miliona na 154 miliona. Još je neverovatniji rast prihoda u 2018, kada nivo prihoda dostiže iznos od 1,7 milijardi dinara, skoro 15 miliona evra - pisao je ranije Ekspres.

Kako su naveli, rast prihoda je posledica nekoliko profitabilnih ugovora s državnim institucijama i brojnim uplatama u vidu naplate usluge posredovanja i konsaltinga, opet za poslove s državnim institucijama.

- Pored rasta prihoda, koji je 2018. 11 puta veći nego 2017, još neverovatnije zvuči podatak da je u toj godini preko računa kompanije registrovan priliv od 3,3 milijarde dinara. Gde i kako je preusmeren gotov novac, zasad nije poznato, osim toga da novca na kraju 2019. više nije bilo, jer se kompanija od novembra te godine nalazi u blokadi - piše Ekspres.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.