SUDIJA PREMIJER LIGE DOBIJA PRETNJE SMRĆU: Na meti zbog crvenih kartona, sâm tražio izuzeće sa utakmica!
Foto: EPA/Clive Rose

na udaru navijača

SUDIJA PREMIJER LIGE DOBIJA PRETNJE SMRĆU: Na meti zbog crvenih kartona, sâm tražio izuzeće sa utakmica!

Din je dodelio tri direktna isključenja u prethodne dve utakmice

Objavljeno:

Engleski sudija Majk Din prijavio je da mu je prećeno smrću nakon što je u poslednje dve utakmice koje je sudio isključio tri igrača.

Din je jedan od najiskusnijih sudija u Engleskoj, a smatra se da je "lak" na kartonima, pa se na njegovim mečevima često vide i crveni kartoni.

Sada je prijavio policiji da njemu i njegovoj porodici prete smrću i veruje se da to rade navijači Vest Hema i Sautemptona, nakon što je isključio Tomaša Součeka i Jana Bednareka. Takođe je sam tražio izuzeće sa narednih utakmica.

Bednareku je dao direktan crveni karton u finišu duela Mančester junajteda i Sautemptona (9:0). Pri rezultatu 6:0 za domaćina, Marsijal je simulirao prekršaj u šesnaestercu.

Jan Bednarek, Majk Din, Sautempton
foto: EPA-EFE/PHIL NOBLE / POOL

Din je pozvan da proveri situaciju na VAR-u, a onda je, iako je pogledao duel na usporenom snimku i mogao da vidi da kontakta uopšte nije bilo, isključio Poljaka i dao penal Junajtedu.

Bednarek nije mogao da veruije i moglo se čuti kako viče: "Marsijal je rekao da to nije bio prekršaj!".

Samo četiri dana kasnije, Din je direktan crveni karton pokazao Součeku nakon što je laktom udario u lice Aleksandra Mitrovića u finišu duela sa Fulamom, na asistenciju kolege Lija Mejsona.

Iako faul nije bio nameran, već se desio u borbi za poziciju, iskusnom arbitru se ovde ne može mnogo zameriti, jer je ovoga puta ispoštovao pravila.

U međuvremenu su ipak oba kartona poništena, a Dina su kritikovali da je napravio velike propuste.

Od svih "liga petice" utisako je da arbitri najviše greše u Engleskoj, kao i da se VAR sistem tamo upotrebljava na najgori način.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.