MAMIĆ O ZVEZDI INSTITUCIJI I ZVEZDANU TERZIĆU: Dok moj prijatelj nije došao bila je priključena na respirator!
Foto: Beta/Almir Razić

hvali

MAMIĆ O ZVEZDI INSTITUCIJI I ZVEZDANU TERZIĆU: Dok moj prijatelj nije došao bila je priključena na respirator!

Zdravko Mamić kaže da je Srbija imala više talenata od Hrvatske

Objavljeno: 10:46h

Hrvatski biznismen i nekada glavni čovek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić, ponovo je na sva usta hvalio Crvenu zvezdu, ali i Zvezdana Terzića, kako uvek ističe svog prijatelja.

Trenutno iznanik od hrvatskog pravosuđa, koji se i dalje nalazi u Međugorju i izbegava izručenje Hrvatskoj zbog presude kojom bi morao u zatvor, dao je intervju za "Blic".

On se najpre dotakao toga da je Srbija imala uvek više talenata od Hrvatske, ali da je on mnogo bolje štitio interese Dinama i znao skupo da proda svoje igrače za razliku od čelnika Zvezde i Partizana.

Zdravko Mamić
foto: Beta

- Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrvhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama - istakao je Mamić.

Potom se osvrnuo na crveno-bele i Zvezdana Terzića čiju je ulogu istakao kao ključnu u podizanju Zvezde, koja je, kako kaže, pre njegovog dolaska bila na respiratoru.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

- Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste - kazao je Mamić.

Zatim je rekao da će Zvezda uvek biti institucija.

- Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve pokrenuo nabolje - poručio je Mamić.

(Espreso / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.