STANOJEVIĆ I JA NISMO NEPRIJATELJI: Almami Moreira otkrio sve o bivšem klubu!
Foto: Starsport©

ne zaboravlja

STANOJEVIĆ I JA NISMO NEPRIJATELJI: Almami Moreira otkrio sve o bivšem klubu!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije bio u sjajnim odnosima sa vezistom iz Gvineje Bisao

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Partizana Almami Moreira i dalje se rado seća na vreme provedeno u Srbiji i želju da ponovo dođe na stadion u Humskoj.

Moreira u intervju za Informer, prati koliko mu vreme nalaže situaciju u Partizanu i poručuje da je Aleksandar Stanojević pravi trener koji može da vrati titulu u Humsku.

Međutim, to je zvučalo čudno pošto trener Partizana Aleksandar Stanojević nije bio u sjajnim odnosima sa vezistom iz Gvineje Bisao.

- Stanojević i ja se nismo razišli u lošim odnosima. Nismo prijatelji, ali nismo ni neprijatelji. Neke stvari nisu funkcionisale dobro u početku, na relaciji trener-igrač, ali razgovarali smo kao odrasli ljudi i rešili sve nesuglasice. Posle toga imali smo normalnu komunikaciju. Nismo neprijatelji. Štaviše, želim mu svu sreću na klupi Partizana i da vrati Partizan tamo gde mu je mesto, na čelo tabele, da mu donese trofeje - poručio je Moreira.

I tvrdi da Stanojević to može.

- Apsolutno. On je izvaredan trener, izvanredan! Iskren da budem. On je taj koji može da vrati titulu tamo gde joj je mesto - kaže on.

Almami Moreira
foto: FK Partizan

Ako bi se navijači pitali prerano je otišao iz Humske, a ko je najveće krivac izjavljuje:

- Stvar je prosta, meni je iz kluba saopšteno da više nisam poteban. Da sam slobodan da idem. Bio sam šokiran, nisam želeo da idem, već da završim karijeru u Partizanu i da možda posle toga ostanem da radim u klubu. Bio sam neprijatno iznenađen, ali rekli su mi da sam slobodan da idem. Posle toga sam rekao OK. Šta je trebalo da uradim? Šta sam mogao? To je kao u braku, ako žena kaže ne volim te više i želim da odem, šta možeš? Ništa, prihvatiš to i ideš dalje. Ja sam se pomirio s tim da me više ne žele, razmotrio druge opcije i na kraju otišao u Kinu. To je cela priča i čitava istina.

Najviše je zadužen za celokupnu sezonu u Partizanu pre desetak godina i priznaje da mu godi što navijači crno-belih i dalje u svakom novom igraču traže njega.

- To je velika čast. Srećan sam što je tako. Najbolje godine karijere provereo sam u Partizanu. Bile su to stvarno fantastične sezone. Osećao sam veliku ljubav i podršku od navijača, a i ja prema njima gajim ljubav i ogromno poštovanje. Iz moje fudbalske karijere najviše mi nedostaje Partizanov stadion i ona atmosfera. Kad bih mogao da opet proživim neke trenutke iz karijere, samo bih se vratio 10 godina unzad u vreme dok sam igrao u Paritzanu. Tu sam proživeo neke zaista magične momente. Titule, pobede, igranje u evrokupovima, jedan od najdražih golova mi je onaj u derbiju u poslednjim trenucima meča.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Moreira bi kako kaže, uskoro za koju godinu mogao da poseti Partizan – poslovno. Da mu dovede nekog talentovanog igrača iz Afrike.

- Pre oko godinu dana moj partner i ja počeli smo aktivno time da se bavimo. Imamo školu fudbala u Africi, u Gvineji Bisao i Zelenortskim ostrvima, a počeli smo da radimo sa mladim igračima. Sa veoma mladim momcima, kojima pružamo sve neophodne uslove da serazvijaju i da napreduju. To su momci od 16, 17 godina. Naš cilj je da oni počnu u Portugalu. U ovom trenutku nemam fudbalera da preporučim Partizanu, jer on traži top klasu, vrhunske igrače, a ja sad imam mlade momke. Možda za koju godinu, tj. tad sigurno, imaću odlične igrače i imaću šta da ponudim Partizanu.

Njegov sin Dijego, sada je član Benfike i reprezentacije Portugala. Ali, Partizan i dalje ne zaboravlja.

- Nadam se da će biti bolji od mene. Svima koji me pitaju to kažem i stvarno ne očekujem ništa manje od njega. Ko zna, možda dođe u Partizan, jer mnogo voli taj klub. Rekao mi je da će igrati u Partiznu. Ja kažem zašto da ne. To bi bilo sjajno i za tebe i za klub, a meni bi srce bilo puno, bio bih veoma ponosan. Ko zna, videćemo - ispričao je Almami Moreira u intervju za Informer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.