DA, CRNAC SAM I PONOSAN SAM NA TO! Napadač Junajteda prijavio novi slučaj rasizma u Engleskoj!
Foto: EPA/Michael Regan

i on se javio

DA, CRNAC SAM I PONOSAN SAM NA TO! Napadač Junajteda prijavio novi slučaj rasizma u Engleskoj!

Fudbaleri u Engleskoj su počeli da prijavljuju vređanje na društvenim mrežama

Objavljeno:

Nako što je Aksel Tuanzebe prijavio FA Engleske vređanje na rasnoj osnovi na društvenim mrežama tokom poraza Mančester junajteda od Šefilda (1:2) u sredu, Arsenal je preduzeo mere predostrožnosti pred jučerašnji derbi sa "Crvenim đavolima".

"Tobdžije" su na svom sajtu pozvali sve navijače da fer i sportski podržavaju svoj tim u komentarima na društvenim mrežama i naglasili da su protiv svake vrste diskriminacije.

Ipak, nakon vrlo uzbudljivog derbija u Londonu koji ipak nije doneo golove, još jedan fudbaler Junajteda se požalio na vređanje putem Tvitera.

U pitanju je napadač Markus Rešford koji se tim povodom oglasio upravo jednim "tvitom":

- Čovečanstvo i društvene mreže u svom najgorem izdanju. Da, crnac sam i svakog dana živim ponosan što jesam. Niko i ničiji komentar neće učiniti da se osećam drugačije. Tako da, žao mi je ako ste tražili neku snažnu reakciju, jednostavno je nećete dobiti od mene - napisao je Rešford uz emotikon crne pesnice.

Rešford se pritom zahvalio ljudima iz Arsenala koji su mu poklonili izdanje programa subotnjeg meča, a svoj logo i pozadinu obojili u crno u znak podrške.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.