ENGLEZI USVOJILI NOVO PRAVILO O DODATNIM IZMENAMA: Primenjivaće se i na SP za klubove!
Foto: EPA/John Walton

zaštita fudbalera

ENGLEZI USVOJILI NOVO PRAVILO O DODATNIM IZMENAMA: Primenjivaće se i na SP za klubove!

Ekipe će imati pravo na dodatne izmene u slučaju povrede glave nekog igrača

Objavljeno:

Predlog o pravilu po kom će svaka ekipa u takmičenjima u okviru Fudbalske Asocijacije Engleske moći da izvrši dodatne dve izmene igrača u slučaju povrede glave fudbačlera, zvanično je usvojen.

Pravilo stupa na snagu od 6. februara, a da bi se izbegle manipulacije istim od strane trenera, protvinik će takođe imati pravo na dodatnu izmenu, ako se za istu odluči jedna ekipa.

Raul Himenez
foto: EPA/Catherine Ivill

Timovi će tokom utakmice moći da izvrše dve dodatne izmene sastava u slučaju da neki od igrača doživi potres mozga tokom meča ili ako se posumnja da im se to desilo.

- Dodatne izmene sastava tima zbog nečijeg potresa mozga mogu se izvršiti bez obzira na broj izmena koje je tim već izvršio tokom utakmice - navela je Premijer liga.

Pravilo će najpre biti primenjivano u FA kupu, ali i na SP za klubove u Kataru, doduše, tamo sa pravom na jednu izmenu.

Raul Himenez
foto: EPA/John Walton

Ovaj potez dolazi posle teške povrede napadača Vulverhemptona Raula Himenesa. On je doživeo frakturu lobanje kada su se on i igrač Arsenala David Luiz sudarili glavama.

Ali, ozbiljna debata na ovu temu se povela nakon finala SP 2014. kada je bivši nemački reprezentativac Kristof Kramer posle povrede glave želeo da nastavi utakmicu, a onda pitao arbitra da li je to finale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.