ČARKE OD PRE DVE GODINE: Lukaku shvatio kakav je Zlatan polse jednog duela na treningu Junajteda!
Foto: Printscreen/Twitter/@goal.com

svađa

ČARKE OD PRE DVE GODINE: Lukaku shvatio kakav je Zlatan polse jednog duela na treningu Junajteda!

Dobar odnos kada su bili saigrači u Mančester junajtedu

Objavljeno:

Sukob Romelu Lukakua i Zlatana Ibrahimovića postao je glavna tema u fudbalu proteklih dana, što zbog izgovorenih reči, što zbog vidljivog besa prikazanog u trenucima svađe. Sukob postaje još zanimljiviji kada se setimo da su Ibrahimović i Lukaku imali vrlo pozitivan odnos kada su bili saigrači u Mančester junajtedu.

Zajedno su bili od 2017. do 2018. pre nego što je Ibrahimović otišao u SAD. Lukaku je stigao u Junajteda 2017. iz Evertona za 84 miliona evra, ali nije imao kvalitetnu igru kao danas.

- Sve što sam naučio od Zlatana je bilo sjajno. Od njegovih priča iz karijere do rada na terenu. Uz njega sam naučio kako da se fokusiram, kako naporno da radim, ali i uživam u svemu tome jer je zabavno kada si u svlačionici sa Zlatanom - rekao je Lukaku 2019. kada je već bio u Interu.

Zlatan Ibrahimović, Romelu Lukaku
foto: Printscreen/Twitter/@goal.com

Ipak, koliko su bili konkurentni pokazuje situacija iz 2017. godine kada su se takmičili za prvog napadača u timu Žozea Murinja.

- Sećam se jednog treninga, bio je jedan 50-50 duel i Ibra je nasrnuo na mene. Tada sam shvatio da se taj lik želi nakmičiti i da će se boriti za svoje mesto. To me je promenilo jer sam shvatio da se Zlatan mora neprestano boriti da bi bio u poziciji u kojoj je - ispričao je Lukaku ovu anegdotu.

Nije sve bilo u fizičkom pristupu. Ibrahimović je 2019. otkrio kako je i Lukakua izazvao mentalno.

- Jednu stvar ću reći o Romelu, ne očekujte dobru tehniku od njega. Njegova najveća vrlina je sirova snaga, da me barem slušao pre. Jednom sam mu ponudio opkladu u Junajtedu, rekao sam mu da će mu dati 50 funti za svaki dobar prvi dodir s loptom. Pitao me šta će dobiti ako svaki dodir bude dobar, a odgovorio sam mu da će postati bolji igrač. Opkladu nije prihvatio, možda ga je bilo strah da će izgubiti - rekao je Ibrahimović, ali je znao i kada treba pohvaliti tada neiskusnog Belgijanca:

- Lukaku daje puno golova i olakšava mi posao. Mogu samo pozitivno pričati o njemu, zbog njega imam manje pritiska. Srećan sam zbog toga. Videćemo kako će stvari napredovati, ali mislim da ćemo biti jaki partneri - pričao je Zlatan za Skaj Sportsu 2017.

Od tada je konkurencija između ova dva alfa mužjaka sve više rasla i u jednom trenutku se preselila na društvene mreže. Lukaku je pogodio u pobedi protiv Milana sa 4-2 u februaru prošle godine i napisao na Tviteru da je novi kralj stigao u grad. Ibrahimović se revanširao u oktobru kada je postigao oba gola u pobedi protiv Intera od 2: 1. Napisao je: „Milan nikada nije imao kralja, on ima Boga“.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.