TERZIĆ SE VODI DŽAJINOM PAROLOM! Čujemo se sa Tošićem, nedostaje nam kreativan igrač, imamo problem stranaca!
Foto: Starsport©

INTERVJU

TERZIĆ SE VODI DŽAJINOM PAROLOM! Čujemo se sa Tošićem, nedostaje nam kreativan igrač, imamo problem stranaca!

Titula mora da bude cilj jer ona znači više nego ikada ranije. Ne samo zbog toga što bi Zvezda prvi put u istoriji osvojila četiri titule zaredom, već zbog toga što pobednik nosi sve, drugom ne ostaje ništa - istakao je direktor Zvezde

Objavljeno:

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je titula šampiona Srbije prioritet s obzirom na to da će ona u ovoj sezoni značiti mnogo više nego ranije.

- Titula mora da bude cilj jer ona znači više nego ikada ranije. Ne samo zbog toga što bi Zvezda prvi put u istoriji osvojila četiri titule zaredom, već zbog toga što pobednik nosi sve, drugom ne ostaje ništa jer drugi ne ide ni u kvalifikacije za Ligu Evrope, ide u tu utešnu grupnu fazu konferens lige. Veliki je ulog, moramo da se koncentrišemo samo na titulu - rekao je Terzić u obraćanju javnosti na okupljanju tima za nastavak sezone.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Zvezda je na pauzu otišla sa devet bodova više od drugoplasiranog Partizana na tabeli Superlige, a Terzić je naveo da prednost jeste velika, ali da trka nije gotova.

Crveno-beli će takođe igrati završnicu Kupa Srbije, i želi "duplu krunu", a igraće i sa slavnim Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope.

- Imamo spektakl sa Milanom, vraćeni smo na mapu Evrope. Učinićemo sve da iz tog dvomeča probamo da budemo uspešniji od rivala, to je naša obaveza prema grbu, istoriji i navijačima. Svesni smo kakav nas meč čeka, da Milan vodi u Seriji A, da nije imao moćniji i jači tim u poslednjih 15 godina. Nadam se da će biti bar 30 odsto kapaciteta stadiona publike, 15-16 hiljada navijača na toj utakmici - kazao je Terzić.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Terzić je istakao da želi da Zvezda bude moćnija nego do sad i govorio je o timu, odnosno dolascima i odlascima.

- Nedostaje nam kreativan igrač koji može da napravi razliku jer želimo da Zvezda bude ubedljivija, moćnija, lepršavija nego što je bila do sada, iako smo prezadovoljni kako je izgledalo. Moramo da stremimo tome da iz dana u dan budemo bolji i jači - naveo je generalni direktor kluba.

Želja na toj poziciji je stranac, ali Zvezda ima problema sa brojem inostranih igrača. Terzić je dodao da će klub procenjivati situaciju i da "mora da se uradi nešto" da se poveća broj stranaca u srpskom prvenstvu bar na pet igrača.

Zvezdan Terzić
foto: Printscreen/Youtube

- Imamo problem stranaca, poveli smo neke inicijative. Četiri stranca je izuzetno malo da bi se realizovali ciljevi. Otišao je Ričmond Boaći, došao Aksel Bakajoko, priključili smo Ričarda Odadu, od koga mnogo očekujemo. Nama su stranci skuplji igrači, ali često ponavljam šta mi je Dragan Džajić rekao kada sam došao u klub, da je u Crvenoj zvezdi najskuplji neuspeh. Dobar sportski rezultat je generator prihoda - dodao je Terzić.

Ponovio je reči da Zvezda neće "gomilati igrače" i da u ovom momentu ima veliki fond. Želja je Duško Tošić, sa kojim je već razgovarano.

Duško Tošić
foto: EPA/Laurent Gullieron, EPA/ARMANDO BABANI

- Razgovarali smo sa Duškom Tošićem, čuli smo se i jutros, razgovaraćemo i ovih dana. Ima poziv, otvorena vrata, treba samo da se poklope njegove ambicije i planovi. Svakodnevno trenira sa ličnim trenerom, biće spreman fizički. Nadam se da ćemo se dogovoriti - rekao je Terzić.

Blizu je i dogovor sa Nemanjom Milunovićem oko produžetka ugovora.

- Razgovarali smo pre mesec dana, jutros ponovo. Očekujem ga u kancelariji posle treninga. Nesporna je želja i Zvezde i Milunovića da nastavimo saradnju. On putuje na pripreme, ističe mu ugovor u junu, nastaviću razgovor sa njegovim agentom. Mislim da tu ne bi trebalo da bude ništa sporno, da će Milunović ostati još dugo u Crvenoj zvezdi - kazao je generalni direktor kluba.

El Fardu Ben, Ričmond Boaći
foto: Starsport©

Kada je reč o odlascima, Terzić je rekao da postoje konkrentne ponude, pre svega za El Fardua Bena i Miloša Degeneka, a da će se situacija procenjivati u skladu sa potrebama tima.

- Napravićemo dogovor da zauzmemo stav vezano za odlaske igrača. Može se desiti da odu i jedan i drugi, a može da se desi i da ostanu. Nikad se ne zna šta može da se desi na tržištu. U skladu sa njihovim odlascima, biće i dolazaka. Imamo mnogo ponuda za mlade igrače, pre svih Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića i Nebojšu Gavrića, ali ih za sada nismo razmatrali - naveo je Terzić.

Terzić je istakao da će Zvezda zatvoriti finansijsku konstrukciju do juna i imati stabilno poslovanje koje ne bi trebalo da ni u jednom segmentu opterećuje rad kluba.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.