KIJEZA POKAZAO MILANU DA IPAK NIJE NEPOBEDIV: Juventus naneo prvi poraz Rosonerima i vratio se u trku za Skudeto!
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

Serija A, 16. kolo

KIJEZA POKAZAO MILANU DA IPAK NIJE NEPOBEDIV: Juventus naneo prvi poraz Rosonerima i vratio se u trku za Skudeto!

Ovaj rezultat osim Juventusu odgovara i Interu i Romi

Objavljeno: 22:53h

U Italiji više nema neporaženih timova! Do sada nepobedivi Milan pao je na "San Siru" u derbiju protiv Juventusa 1:3.

"Stara dama" se ovim trijumfom u potpunosti vratila u sam vrh Serije A i uhvatila priključak za vodećim milanskim timovima na tabeli uz utakmicu manje koju ima.

Bio je oslabljen Milan u ovom derbiju pre svega za neigranje Zlatana Ibrahimovića, ali i još nekolicine povređenih igrača i to se osetilo, jer je do izražaja došla "duža klupa" gostiju.

Ono što je recimo zanimljivo jeste da se Kristijano Ronaldo nije nešto video na ovom meču već su drugi igrači u crno-belim dresovima uzeli glavne uloge, pre svih Paulo Dibala koji je bio dvostruki asistent i Federiko Kijeza koji je bio dvostruki strelac.

U 18. minutu je sjajno Kijeza postigao vodeći gol za Juve, ali je na isto tako fenomenalan način u 41. minutu izjednačio Kalabrija, iako je njegovom golu prethodila sporna situacija u kojoj je možda bio načinjen faul nad Rabioom koji nije dosuđen.

Bili su "rosoneri" ofanzivniji i početkom drugog poluvremena, ali onda neopreznost Tea Ernandeza u odbrani prilikom jednog napada torinskog kluba. Suviše je dopustio Kijezi da se razmaše i namesti na udarac i potom neodbranjivo šutira u gol Donarume.

Nakon toga Pirlo uvodi Kuluševskog i Mekenija, i upravo njih dvojica kreiraju treći gol koji je odlučio pobednika. Makedonac je asistirao, a Amerikanac zatresao mrežu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.