IZ NOVOG PAZARA SE OPET ŽALE FSS-u, TRAŽE VEĆI DEO KOLAČA OD UEFA-e: Dovodimo u pitanje regularnost prvenstva!
Foto: Starsport©

nezadovoljni

IZ NOVOG PAZARA SE OPET ŽALE FSS-u, TRAŽE VEĆI DEO KOLAČA OD UEFA-e: Dovodimo u pitanje regularnost prvenstva!

Pitamo se koji su kriterijumi bili presudni u raspodeli sredstava klubovima - saopštili su Novopazarci

Objavljeno:

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da raspodela četiri miliona evra klubovima Superlige i Prve lige od strane Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a koji potiču iz Fonda solidarnosti Evropske fudbalske unije (UEFA), nije bila u skladu sa realnim potrebama klubova.

- Na osnovu pisanja medija i uvida u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva od FSS i UEFA, a kao klub sa izuzetno brojnom armijom mladih fudbalera, pitamo se koji su kriterijumi bili presudni u raspodeli sredstava klubovima - saopštili su Novopazarci.

FK Novi Pazar
foto: Starsport©

Čelnici pazarskog superligaša navode da su klub sa dugom tradicijom, koji je u poslednjoj deceniji uložio ogromna sredstva u sportsku, a posebno u fudbalsku infrastrukturu.

- To je dalo rezultate, pa je škola fudbala našeg superligaša jedna od najmasovnijih u Srbiji. Raspodela sredstava kakvu je napravio FSS vodi nas u još veće finansijske probleme, a poznato je da se većina klubova nalazi u teškoj finansijskoj situaciji - ocenili su u Novom Pazaru.

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore, Fudbalski savez Srbije, FSS
foto: Filip Plavčić

Oni su pozvali FSS da preispita odluku o dodeli sredstava, da utvrdi i transparentno prikaže kriterijime za njihovu raspodelu.

- Na ovaj način dovodimo u pitanje regularnost prvenstva. Nadamo se da će FSS promeniti odluku i da će na osnovu jasnih kriterijuma raspodeliti sredstva klubovima - piše u saopštenju novopazarskog superligaša.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.