A OD MESIJA - PIVO! GOLMANI DOBILI POKLONE: Dmitrović zaradio 11, Kasiljas 17, a jedan će se 'olešiti' za praznike!
Foto: Printscreen Twitter/gianluigibuffon

rekorder

A OD MESIJA - PIVO! GOLMANI DOBILI POKLONE: Dmitrović zaradio 11, Kasiljas 17, a jedan će se 'olešiti' za praznike!

Argentinac je nadmašio rekord koji je Pele držao decenijama

Objavljeno:

Lionel Mesi je na utakmici protiv Valjadolida oborio rekord Pelea po broju golova postignutih u dresu jednog kluba.

Mesi je sada igrač s najviše golova postignutih u dresu jednog kluba jer je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao čak 644 gola za Barselonu, a malo je nedostajalo da od toga ne bude ništa da je letos napustio klub. Rekord je decenijama držao legendarni Pele sa 643 gola za Santos.

Lionel Mesi
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Argentinac je uspeo da postigne gol protiv Valjadolida u pobedi od 3:0, ali i upiše dodavanje za gol. Pored 644 gola Mesi je zabeležio neverovatne 283 asistencije za katalonski klub.

Kako bi obeležio ovaj fenomenalan rekord Mesi i njegov sponzor Badvajzer odlučili su da "nagrade" pivom svakog golmana kom je igrač Barse dao barem jedan gol u svojoj karijeri.

Mnogi golmani su se pohvalili na društvenim mrežama poklonom od Mesija, a bivši golman najvećeg rivala Real Madrida Iker Kasiljas je dobio čak 17 flaša piva jer ga je Leo savladao upravo toliko puta.

Đanluiđi Bufon je na Tviteru napisao da poklon shvata kao kompliment i čestitao je asu Barselone fantastčno ostvarenje. On je dobio "samo" dva piva.

Sa druge strane, sadašnji golman Flamenga, Dijego Alves, je tokom 10 godina igranja u Primeri za Almeriju i Valensiju primio čak 21 gol od omalenog Argentinca pa navijači kažu da će on itekako veselo provesti praznike.

Srpski čuvar mreže Marko Dmitrović dobio je 11 pivskih flaša "Bada".

Na ambalaži svake flaše se nalazi brojka gola koji je Mesi postigao navedenom golmanu i, na primer, na boci Jana Oblaka se vidi broj 488 što znači da je svoj 488. gol za Barselonu Mesi dao upravo golmanu Atletiko Madrida.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.