MISLIO SAM DA JE TO NEKI DRUGI SABO! Slomljen posle smrti učenika: Nikad neću zaboraviti događaj kad je bio dete...
Foto: Starsport©

bivši selektor u šoku

MISLIO SAM DA JE TO NEKI DRUGI SABO! Slomljen posle smrti učenika: Nikad neću zaboraviti događaj kad je bio dete...

Tumbaković je trenirao Saba godinama u Partizanu

Objavljeno:

Ljubiša Tumbaković, sad već bivši selektor reprezentacije Srbije, šokiran je i devastiran strašnom tragedijom koja se dogodila i smrću Zoltana Saba, trenera TSC-a.

Dan nakon što je smenjen sa funkcije selektora, iskusni stručnjak je saznao užasne vesti o smrti perspektivnog srpskog trenera, koga je kao igrača trenirao svojevremeno u Partizanu.

Ljubiša Tumbaković
foto: EPA/Vidar Ruud

Toliko je bio u neverici, da je isprva pomislio da se radi o nekom drugom.

- Kada sam čuo vest, najpre sam razmišljao da li postoji možda neki drugi Sabo... Kada sam shvatio da je Zoltan u pitanju, nisam od šoka mogao nekoliko minuta da funkcionišem... Ja ne mogu da verujem. Gledao ga pre neki dan kako vodi utakmicu (TSC je igrao protiv Partizana), čuo se pre par dana sa njim. Bilo mi je drago što je najpre kao direktor, a potom i kao trener TSC- a uradio veliki posao. Pratio sam sa velikom pažnjom njegovu karijeru i navijao da ona bude berićetna. Zato što je bio sjajan momak - rekao je Tumbaković za "Blic".

Ljubiša Tumbaković
foto: Printscreen/Youtube/Fudbalski savez Srbije

On je prisetio i kakav je bio kao ličnost preminuli trener, s obzirom da ga je upoznao tokom saradnje u Partizanu krajem prošlog i početkom ovog veka.

- Vaspitan, dobar, predobar. Divan za vođenje, nikada sa njim na treninzima i utakmicama nije bilo nikakvih problema. Bio je za primer. Pošten momak, velikog srca. Nikada neću zaboraviti događaj kada je dobio dete. Došao je u klub sa pletenom korpom pod rukom, punom pića, to je običaj iz njegovog kraja. Išao je tako sa korpom od kancelarije do kancelarije, nazdravljajući sa svakim na koga je naišao... Ovo je užasan dan - naglasio se Tumba.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.