SMENJEN LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ! Srbija s novim selektorom kreće u borbu za Mundijal u Kataru!
Foto: Starsport©

sad sledi izbor novog selektora

SMENJEN LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ! Srbija s novim selektorom kreće u borbu za Mundijal u Kataru!

Posle godinu i po dana na klupi reprezentacije Tumbaković odlazi neobavljena posla, jer nije uspeo u glavnom cilju, a to je plasman na EURO

Objavljeno: 16:05h

Ljubiša Tumbaković je smenjen sa mesta selektora Srbije! Na sednici Izvršnog odbora FSS-a doneta je odluka da se uskrati poverenje dosadašnjem kormilaru nacionalnog tima i sa novim čovekom na klupi reprezentacije se krene u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Tako se posle godinu i po dana neslavno završio mandat Ljubiše Tumbakovića na mestu selektora, posle neuspeha u baražu za EURO sledeće godine.

Imao je više od godinu dana vremena Tumbaković da spremi tim za te dve utakmice plej-ofa Lige nacija, duel sa Norveškom u Oslu je bio gotovo savršen, a kada je sve to trebalo finiširati pobedom nad Škotskom, koju gotovo niko nije dovodio u pitanje, Orlovi su odigrali skandalozno lošu utakmicu, u kojoj su i do produžetka došli golom u poslednjem minutu utakmice.

foto: Starsport©

Taj greh Tumbakoviću nije oprošten i praktično čim je sudija odsvirao kraj, iz FSS-a su stizali signali da će selektor dobiti otkaz.

Do daljeg Orlovi će biti bez selektora, pošto Savez nije uspeo još da pronađe novog stratega ili da dogovori sa njim sve uslove. Kako je prva naredna utakmica reprezentacije tek u martu sledeće godine, u srpskoj Kući fudbala smatraju da ima vremena da se pronađe pravi čovek koji bi poveo državni tim u mundijalske kvalifikacije.

foto: Starsport©

Ko će biti naredni strateg državnog tima, ostaje do daljeg otvoreno pitanje. Kandidat broj jedan je Vladan Milojević, kojeg od kluba najviše deli debelo obeštećenje koje mora da se plati njegovom klubu Al Ahliju. Sve više rastu šanse Sava Miloševića, koji je pre nekoliko meseci napustio Partizan uz poruku da nikad više neće raditi u srpskom fudbalu. Ali, ne bi to bilo prvi, pa ni drugi ili treći put Miloševiću da promeni mišljenje.

Spremni su bili u Savezu da pregovaraju i sa kandidatima iz inostranstva, poput Rejmona Domeneka koji je potvrdio da je bio kontaktiran.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.