POČASTIĆEMO VAS GOLOVIMA, A KOROMANA TUŽBOM; SUPERLIGU NISTE ZASLUŽILI NA TERENU! Žestok odgovor Napretka Pazaru!
Foto: Saša Pavlić Koky

zakuvalo se

POČASTIĆEMO VAS GOLOVIMA, A KOROMANA TUŽBOM; SUPERLIGU NISTE ZASLUŽILI NA TERENU! Žestok odgovor Napretka Pazaru!

Utakmica izmežu dva kluba je zakazana za sredu u 16 časova

Objavljeno:

FK Napredak je izdao opširno saopštenje kao odgovor FK Novi Pazar na javno izražavanje sumnji u regularnost njihovog duela u sredu.

Podsetimo, Novopazarci su pozvali nadležne u FSS-u da reaguju na sumnje koje su pojedinci izrazili kada je u pitanju duel u Kruševcu, ali i najavili dovođenje sopstvene novinarske ekipe na utakmicu.

foto: Starsport©

- Kruševac je oduvek poznat kao grad ljudi širokog srca, gostoljubivih domaćina spremnih da dočekaju i počaste svakog gosta. Poznat je Kruševac i kao grad mira, ali i grad sporta, fudbala pre svega - počinje saopštenje Kruševljana.

- Fudbalski klub Napredak je, uz Spomenik kosovskim junacima jedan od najpoznatijih simbola našeg carskog grada. Dva puta smo igrali u Kupu UEFA, bili četvrti klub u onoj velikoj Jugoslaviji, stigli do finala nacionalnog kupa, bili ponekad ljuti i na sudije, ali nikada nismo uprli prstom u protivnika. Naprotiv, uvek smo sa respektom dočekivali svakog rivala, a uzroke poraza tražili u sopstvenim redovima - stoji dalje u saopštenju Napretka.

- Zbog toga smo neprijatno iznenađeni javnim saopštenjem FK Novi Pazar. Nećemo ih detaljima podsećati da su ove godine u Superligu ušli dekretom, kao desetoplasirani klub u Prvoj ligi, da su i prvi put zaigrali u eliti srpskog fudbala u sezoni 2011/12, iako pravo na to nisu izborili na terenu, već za zelenim stolom. U toj debitanskoj sezoni u eliti srpskog fudbala prvi superligaški gol postigao je naš dotadašnji igrač Ivan Babić i ušao u istoriju Novog Pazara, dok je neke lepe stranice Napretkove istorije kasnije ispisivao odlični fudbaler iz Novog Pazara i veliki čovek Enver Alivodić.

Enver Alivodić
Enver Alivodićfoto: Saša Pavlić Koky

- Nećemo puno ni o provokacijama sa jednog od prethodnih gostovanja Novog Pazara na našem stadionu, o navijačima sa obeležjima turske zastave, o šteti merenoj hiljadama evra, koju su tada napravili u našem fudbalskom hramu, jer to ne treba da se ponavlja, niti da bude kamen spoticanja u odnosima između klubova - dodaje se u saopštenju.

- Da se branimo od navoda besmislenog saopštenja FK Novi Pazar nemamo razloga. Šta više, pošto su predstavnici Novog Pazara najavili putem sredstava javnog informisanja da dovode svoju TV ekipu, mada Napredak o tome nisu obavestili, mi pozivamo predstavnike svih srpskih medija da dođu na Napretkov stadion i izveštavaju sa utakmice. Biće dočekani domaćinski i počašćeni u klupskom restoranu, uz uvažavanje svih epidemiloških mera, baš kao i ostali gosti.

Ognjen Koroman je na društvenim mrežama optužio Milana Karadžića, predsednika sudijske komisije FSS-a da u Kruševac šalje sudiju Danila Grujića i pomoćnike po zadatku.

foto: Saša Pavlić Koky

Iz Napretka su imali poruku i za Koromana.

- A, da gostujuće igrače počaste golovima, zaduženi su naši fudbaleri, jer želimo posle utakmice na tabeli da budemo iznad Novog Pazara, do kraja prvenstva još više napredujemo. Želimo da pobedimo na terenu, jer smo igrački, kadrovski, ali i infrastrukturno daleko bolji. I tako će biti, bez obzira na ovu besmislenu i nekorektnu hajku i pritisak na sudije, ali i naš klub. Spremni smo, da kao dobri domaćini počastimo sve, uključujući i Ognjena Koromana, koga će zbog izjava na društvenim mrežama naši advokati “počastiti” tužbom! - završavaju u saopštenju kluba iz Kruševca.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.