ŠTA JE SABO ZNAČIO BAČKOJ TOPOLI: Napravio tim koji je parirao večitim rivalima, imao nezaboravan nastup u Evropi!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

neizbrisiv trag

ŠTA JE SABO ZNAČIO BAČKOJ TOPOLI: Napravio tim koji je parirao večitim rivalima, imao nezaboravan nastup u Evropi!

Zoltan je bio mozak respektabilne ekipe

Objavljeno:

TSC je zakucao na vrata srpskog fudbala i ušao odmah u borbu sa najvećima, a glavni mozak ekipe i odgovorni za sjajne rezultate koje je ekipa iz Bačke Topole ređala svakako je tragično preminuli trener Zoltan Sabo, čovek koji je znao da igra protiv "večitih" i da se bori za evropsku perspektivu kluba.

Prošle sezone, Sabo je sa svojom ekipom zauzeo četvrtu poziciju u fudbalskom prvenstvu Srbije, ali je imao samo pet poraza, jedan manje od drugopolasiranog Partizana i trećeplasirane Vojvodine. To je TSC-u omogućilo da igra kvalifikacije za Ligu Evrope gde nije planirao da bude nemi posmatrač.

foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Tim iz Bačke Topole je preskočio Petrokub u gostima (0:2) i zakazo duel sa velikanom Steauom koja se spremala za put u Srbiju. Iako Rumuni nisu došli u punom sastavu, i dalje su glasili za velikog favorita, ali taj plan nije imao Sabo koji je "nabrijao" ekipu i spremio je za veliki meč.

Kakva je to fudbalska fešta bila. Krajnji rezultat neverovatnih 6:6 i odlučujuća bitka na penalima koji su nažalost propustili Steauu dalje. Ali, duh i kohezija ekipe TSC-a su nezaboravni, nisu se predavali ni posle primljenog gola u trećem minutu nadoknade, ni posle crvenog kartona u produžetku, ni posle dva zaostatka pre penala, samo su gurali dalje.

To im je Sabo usadio.

I u domaćem prvenstvu su imali to "nešto", a upravo to "nešto" su pokazali i Partizanu i Crvenoj Zvezdi.

Protiv crno-belih su bili na pragu pobede na svom terenu, ali su primili gol u nadoknadi iz jedanaesterca. Slična stvar im se desila i u Humskoj jer su imali vođstvo od prvog minuta, ali je Sadik poravnao, tako da je TSC pod vođstvom Saba uspeo dva puta da remizira sa Partizanom.

U leto prošle godine, Zvezdi nisu otkinuli bod, već su joj uzeli sva tri. Ležerni šampion se nije nadao takvom razvoju situacije, ali je već u 18. minutu bio dva gola u zaostatku. Dobra odbrana koju je Sabo naštelovao samo je poklekla jednom pred kraj utakmice, ali pobeda je završila u džepu.

Pamti se niz Sabove čete od preko devet meseci bez poraza u svim takmičenja na svom stadionu. Od početka novembra 2019. godine pa sve do 21. avgusta 2020. godine, niko nije uspeo da odnese čitav plen.

Kako će tim iz Bačke Topole bez Saba, to još uvek ne znamo, ali srpski fudbal je izgubio jednog velikog sportskog radnika i čoveka koji je u jedan klub i jedno prvenstvo uneo novi duh koji će se večno pamtiti.

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.