BEK IŠČUPAO MILAN: Kontea minuti delili od otkaza, Roma petardirala Mihu, a Juve drukčije kako nego iz penala!
Foto: EPA/Matteo Bazzi

Serija A, 11. kolo

BEK IŠČUPAO MILAN: Kontea minuti delili od otkaza, Roma petardirala Mihu, a Juve drukčije kako nego iz penala!

Izuzetno uzbudljiv dan u Seriji A

Objavljeno: 23:11h

Kakav dan u Seriji A, a na kraju začinjen fenomenalnim mečom na "San Siru" između Milana i Parme koji je završen 2:2, a prvoplasirani tim sa tabele je uspeo da izbegne prvi poraz u sezoni golom u 1. minutu sudijske nadoknade.

Iako su bili bez povređenog Zlatana Ibrahimovića, činilo se da će "rosoneri" moći da izađu na kraj sa gostima koji se nisu proslavili u prethodna tri kola, koliko nisu ostvarili pobedu, ali avaj.

Jeste ekipa Stefana Piolija bila ta koja je napadala, imala inicijativu, uostalom, ni sreća nije bila na njihovoj strani, jer su čak 3 puta pogađali prečku, jednom čak i u istom napadu u razmaku od 5 sekundi, a već u 4. minutu su ostali bez Gabije.

Takođe, poništen im je i gol Kastiljeha posle interevencije iz VAR sobe, jer je utvrđeno da je stopalom bio u ofsajdu.

To je bilo nakon što su gosti stigli do vođstva preko Ernanija koji je iskoristio grešku debitanta u Seriji A, Kalulua.

Jasmin Kurtić je u 56. minutu fantastičnim golom kaznio domaćina za sve prethodno propuštene prilike i duplirao prednost "mlekadžija".

Samo dva minuta kasnije Teo Ernandez je ipak zatresao mrežu i doneo nadu u preokret, međutim, kako je vreme odmicalo jasno je bilo da će "rosoneri" juriti da ne upišu poraz.

I uspeli su u tome, u 91. minutu kada već nisu mogli ofanzivni igrači, učinio je to ponovo bek Teo Ernandez koji je odlično sačekao u šesnaestercu da dođe jedna lopta posle karambola do njega i da je "zašije" u mrežu.

Ipak, razlika između Milana i drugoplasiranog na tabeli, gradskog rivala Intera, je smanjena sa 5 na 3 boda, a sve to zahvaljujući pobedi "neroazura" u prvom meču dana na Sardiniji.

Inter je uspeo da u poslednjih 15 minuta preokrene i stigne do pobede nad Kaljarijem 3:1, a Antonio Konte se spase otkaza nakon što je tokom prošle nedelje ispao iz Lige šampiona.

Nije dobro počelo po milanski tim kada je u 42. minutu Sotil doneo prednost domaćinu.

Krenuli su strahoviti napadi Intera, ali lopta nije htela u gol sve do 77. minuta kada je Barela konačno uspeo da nađe put do mreže lopti posle uhvaćenog voleja.

Samo 7 minuta kasnije potpuni preokret, pogodio je D'Ambrozio glavom, a tačku na pobedu je stavio Lukaku u 94. minutu tako što je iskoristio što su domaćini bacili sve karte na napad, čak je i golman došao do polovine terena, a lopta je stigla do Belgijanca na njegovoj polovini, pretrčao golmana i stuštio se ka praznom golu i zatresao mrežu.

U popodnevnom terminu pobede su zabeležili Atalanta, Napoli i Roma.

"Boginja" iz Bergama je konačno prekinula niz od tri meča bez pobede u Seriji A, i to protiv raspale Fiorentine 3:0, kojoj očigledno sledi grčevita borba za opstanak do kraja sezone.

Strelci su bili Gosens, Malinovski i Toloi.

I Napoli se oporavio od prošlonedeljnog poraza u derbiju protiv Milana i pobedom nad Sampdorijom 2:1 se vratio u borbu za "skudeto".

Gubili su Gatuzovi momci posle prvog poluvremena golom Jankta u 20. minutu, ali se onda probudio Irving Lozano. Postigao je izjednačujući gol u 53. minutu, a 15 minuta kasnije asistirao Petanji za preokret i pobedu.

Roma je demolirala Bolonju Siniše Mihajlovića 5:1.

Mogli su igrači iz Rima da postignu 7-8 golova u prvom poluvremenu, ali su se zaustavili na 5. U prvih 15 minuta su dali već tri (Poli autogol, Džeko i Pelegrini).

Potom je viđen još jedan autogol, ali u mreži "vučice". Sopstvenu mrežu je zatresao Kristante.

Ipak, u 35. minutu je opet loptu iz mreže vadio Ravalja posle gola Veretuta, da bi šlag na torti bio pogodak Mkitarjana u 44. minutu.

U drugom poluvremenu su gosti stali malo i pritisli kočnicu, pa se Mihajlović spasio još gore katastrofe.

A u prvom večernjem terminu Juventus je stigao do pobede u Đenovi golovima s "bele tačke" 3:1.

Dugo je trebalo gostima iz Torina da probiju bedem "grifona", pa je tek Dibala u 57. minutu uspeo da pronađe put lopti do mreže.

Ipak, domaćin je pokazao zube 4 minuta kasnije kada je Sturaro izjednačio.

Ali slede dva penala za goste, koje Kristijano Ronaldo u svom jubilarnom meču pretvara u golove u 78. i 89. minutu za konačan rezultat.

Serija A, 11. kolo:

Petak

Sasuolo – Benevento 1:0

Subota

Krotone - Specija 4:1 Torino - Udineze 2:3 Lacio - Verona 1:2

Nedelja

Kaljari - Inter 1:3 (Sotil 42 - Barela 72, Ambrozio 82, Lukaku 90)

Atalanta - Fjorentina 3:0 (Gosens 44, Malinovski 55, Toloi 63)

Bolonja - Roma 1:5 (Kristante 24 autogol - Poli 5 autogol, Džeko 10, Pelegrini 15, Veretu 35, Mhitarjan 44)

Napoli - Sampdorija 2:1 (Lozano 53, Petanja 68 - Jankto 20)

Đenova - Juventus 1:3 (Sturaro 61 - Dibala 57, Ronaldo 78 penal, 89 penal)

Milan - Parma 2:2 (Ernandez 58, 90+1 - Ernani 13, Kurtić 56)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.