KAZNENA EKSPEDICIJA IZ LEVERKUZENA ZASELA NA ČELO: Ubili Hof! Ukleti Šalke u 94. bez pobede i posle 27 utakmica!
Foto: EPA/Lars Baron

Bundesliga, 11. kolo

KAZNENA EKSPEDICIJA IZ LEVERKUZENA ZASELA NA ČELO: Ubili Hof! Ukleti Šalke u 94. bez pobede i posle 27 utakmica!

"Aspirindžije" prihvatile oberučke kiks Bajerna

Objavljeno: 20:38h

Gazi redom Bajer Leverkuzen u Nemačkoj i nema milosti! Njegova najnovija žrtva je Hofenhajm, koji posle fenomenalnog početka sezone sve više posrće. Sada su doživeli debakl 4:1.

"Aspirindžije" su oberučke prihvatile kiks Bajerna protiv Union Berlina u subotu i ubedljivom pobedom zasele na čelo tabele Bundeslige posle 11 kola.

Lion Bejli u 4. minutu postiže fenomenalnu golčinu iskosa kada su svi očekivali centaršut, a on raspalio po lopti i zakucao je u malu mrežu. Ni tri golmana ovo ne bi odbranila.

U 27. minutu neverovatan kiks Kramarića, koji sa protivničke polovine vraća loptu na svoju, ali direktno u noge potpuno usamljenom strelcu prvog gola, koji poklon ne odbija, već se stuštio ka golu i duplirao prednost svog tima.

I tada smo već mogli da vidimo u kom pravcu će ići ovaj meč, pa ni Baumgartnerov strašan gol u 50. minutu sa 20 i kusur metara kojim su gosti smanjili na 2:1 nije mogao da promeni šta će biti na kraju.

A bilo je to da je samo 5 minuta kasnije Florijan Verc lepo pokupio loptu koju mu je ostavio Šik i došao maltene do gola Hofa i potom rutinski smestio loptu u mrežu da vrati stvari na svoje mesto.

I tačku na i, je stavio penal u sudijskoj nadoknadi posle igranja rukom, kada je Lukas Alario postavio konačan rezultat.

A šta ćemo sa Šalkeom, joj, joj, joj?!

Tim iz Gelzenkirhena očigledno ne zna da pobedi ni kada ima gol više, a sada je vezao, računajući i prošlu sezonu čak 27. utakmicu bez trijumfa.

"Rudari" sa "Feltins arene" ostali su bez prve pobede u sezoni u 3. minutu sudijske nadoknade i ubedljivo su poslednji na tabeli sa samo 4 boda u 11 kola.

Augzburg je stigao prvi do vođstva autogolom Serdara da bi u drugom poluvremenu za 11 minuta usledio preokret. Prvo je Raman izjednačio, pa onda Budželab pogodio za vođstvo Šalkea.

Bacili su tada sve na odbranu gosti kako bi konačno osetili slast pobede i osvajanja tri boda, ubacio je trener našeg Matiju Nastasića da ojača dodatno defanzivu i sve, ali uzalud.

U 93. minutu ostavljaju samog kao duha na petercu Rihtera, a ovaj se samo poklonio na centaršut i doneo bod domaćinu.

Bundesliga, 11. kolo:

Petak

Volfzburg – Ajntraht 2:1

Subota

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 Frajburg - Bilefeld 2:0 Mehengladbah - Herta 1:1 Majnc - Keln 0:1 Lajpcig - Verder 2:0 Union Berlin - Bajern 1:1

Nedelja

Augzburg - Šalke 2:2 (Serdar 33ag, Rihter 90+4 - Raman 52, Budžalab 61)

Leverkuzen - Hofenhajm 4:1 (Bejli 4, 27, Verc 55, Alario 90+1pen - Baumgartner 50)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.