IMAM STRAŠNU IDEJU! Petr Čeh predlaže revolucionarno pravilo koje bi pomoglo golmanima kod izvođenja penala!
Foto: AP

stvarno nije fer!

IMAM STRAŠNU IDEJU! Petr Čeh predlaže revolucionarno pravilo koje bi pomoglo golmanima kod izvođenja penala!

Po trenutnim pravilima, golmani ne smeju da npuste gol liniju dok igrači smeju da zastajkuju u nedogled

Objavljeno:

Petr Čeh je ljut zbog novih VAR pravila s kojima golmani širom sveta vode bitku. Najnovija žrtva bio je Lukaš Fabijanski koji je morao ponoviti penal u utakmici sa Lids Junajtedom zbog toga što je iskoračio van gol linije.

foto: Reuters/Jason Cairnduff

Fabijanski je odbranio prvi pokušaj svog zemljaka Mateuša Kliha, ali je zbog toga što nije imao bar jednu nogu na gol liniji u trenutku kad je Klih šutirao na golu morao ponov o da stane među stative. Klih je nakon drugog pokušaja ipak uspeo da zatrese mrežu za vođstvo Lidsa.

Čeh se po pitanju ovog problema oglasio na Instagramu i predložio uvođenje dosad neviđenog fudbalskog pravila koje bi uključivalo dve gol linije.

- Kako ijedan golman može da pokrije prostor širok sedam metara i 32 centimetra i visok dva metra i 44 centimetra a da se ne pomakne s linije kad mu neko šutira s 11 metara prosečnom brzinom od 70 kilometara na sat, što znači da lopti treba 0.35 sekundi da pređe gol liniju? - napisao je Čeh pa nastavio:

- Jednostavno ne razumem forsiranje tog pravila. Lako je kritikovati bez ponude rešenja pa ja nudim jedno. Može li sudija jednostavno pre penala sprejem da povuče još jednu gol liniju na određenoj udaljenosti od osnovne gol linije pa da golman mora braniti u tom prostoru? To mi se čini kao dobra ideja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.