E OVO JE BILO NEOČEKIVANO: Bio je Milojevićeva desna ruka u Zvezdi, a sad je postao novi direktor Vojvodine!
Foto: Starsport©

povratak u srpski fudbal

E OVO JE BILO NEOČEKIVANO: Bio je Milojevićeva desna ruka u Zvezdi, a sad je postao novi direktor Vojvodine!

Glavni zadatak će mu biti da pronađe nekog novog Milinkovića Savića, Gaćinovića, Babića...

Objavljeno: 10:23h

Milan Kosanović, nekada prvi pomoćnik Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, odlučio se za zaokret u karijeri i iz trenerskog posla uskočiće u funkcionerske vode.

On će, posle posle izbora nove uprave Vojvodine, sesti u fotelju sportskog direktora "lala", saznaje "Mozzartsport".

Posle dugo vremena u Novom Sadu je konačno održana izborna Skupština na kojoj su izabrani novi predsednik kluba, novi predsednik Skupštine i novi upravni odbor, a na "Karađorđu" sad kreće veliko spremanje.

foto: Starsport©

Mesto sportskog direktora je ostalo upraženjeno još od kada je klub napustio Nikola Lazetić posle neslaganja s trenerom Nenadom Lalatovićem.

Očekuje se da Kosanović ubrzo i ozvaniči saradnju s klubom u kome je već radio i obavljao brojne funkcije, pa čak u jednom trenutku bio i šef stručnog štaba nakratko, ali se profilisao pre svega kao vrhunski stručnjak za rad sa mladim igračima i to je ono na čemu će insistirati nova uprava kluba - afirmacija sopstvenih talenata koji će ostvarivati dobre rezultate u Srbiji i biti prodavani u Evropu.

foto: Starsport©

Na "Karađorđu" znaju da su ispod Kosanovićevog "čekića" ispali i Sergej Milinković Savić, Srđan Babić, Mijat Gaćinović, Bojan Nastić i mnogi drugi, zbog čega je svojevremeno Kosanović bio priključen stručnom štabu Veljka Paunovića i bio deo tog tima koji je na Novom Zelandu osvojio titulu svetskih prvaka za igrače do 20 godina.

Kosanović je potom postao saradnik Vladana Milojevića u Zvezdi i posebno bio zadužen za rad sa biserima poput Joveljića, Račića, braće Ilić, da bi po odlasku Milojevića s Marakane i on otišao, ali su se ubrzo ponovo spojili u Al Ahliju, gde je Kosanović bio deo stručnog štaba do pre mesec dana.

Ipak, on se vratio u Srbiju zbog zdravstvenih problema, tačnije povrede noge, ali je u poslednje vreme bio redovan na mečevima Vojvodine u Novom Sadu i pažljivo skenirao situaciju u igračkom kadru.

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.