RASPAD SISTEMA U KLUBU KOJI JE ZADIVIO EVROPU: Kapiten i trener se umalo potukli! Dve najveće zvezde protiv njega!
Foto: EPA/Paolo Magni

sukob

RASPAD SISTEMA U KLUBU KOJI JE ZADIVIO EVROPU: Kapiten i trener se umalo potukli! Dve najveće zvezde protiv njega!

Predsednik Atalante stišava emocije

Objavljeno: 16:19h

Atalanta je i drugu sezonu zaredom uspela da prođe grupu Lige šampiona. Ponovno je bilo drame u poslednjem kolu, ovaj put kod Ajaksa u Amsterdamu gde igrači Đan Pjera Gasperinija nisu smeli da izgube.

Na kraju su pobedili 1:0 golom Kolumbijca Luisa Muriela u 85. minutu i kao drugoplasirani, iza Liverpoola, ugrabili mesto u osmini finala.

foto: EPA/PAOLO MAGNI

Međutim, Atalanta ove sezone ne liči na ekipu od pre nekoliko meseci. Tada je klub bio u borbi za vrh italijanskog i evropskog fudbala te nadigravao velikane dinamičnom i napadačkom igrom.

Ni ove sezone rezultati nisu razočaravajući jer od Atalante nitko ne očekuje borbu za trofeje, ali pad u igri i rezultatima se oseti pa otud i napetost u svlačionici. Klub iz Bergama je tek deveti u Seriji A s utakmicom manje od ostatka konkurencije uz 12 bodova zaostatka za Milanom. Fokus je odmah prebačen na Ligu šampiona.

foto: EPA/Maurice van Steen

Prema pisanju italijanskih medija, uoči jučerašnje utakmice odnosi su postali napeti 1. decembra kada je Atalanta kiksirala protiv otpisanog danskog Midtjilanda u petom kolu (1:1). Tada je trener Gasperini na poluvremenu izveo iz igre kapitena Alehandra Papua Gomesa i uveo Slovenca Josipa Iličića, što se Argentincu nikako nije svidelo.

Nastala je velika svađa, neki pišu i o sprečenoj tuči na relaciji Gomes - Gasperini, a između njih stao je baš Iličić.

foto: EPA/Paolo Magni

Slovenac je otvoreno stao na stranu Gomesa i okrenuo leđa treneru, što je ovog nagnalo da odmah ponudi ostavku predsjedniku Luki Perkasiju. Uprava je to istog trena odbila i Atalanta je u lošoj atmosferi otputovala u Holandiju, gdje je ipak uspela izvući veliki rezultat.

- Svađe i rasprave su dio svakodnevnog života - rekao je Perkasi za Skaj nakon meča sa Ajaksom pa dodao:

- Gasperini i Gomes ostaju. Trudimo se da damo sve od sebe i bitan je samo teren. Ove godine smo proživeli neverovatne emocije i ova utakmica je dokaz da smo napravili istorijski rezultat.

Novinar Jurosporta Siavuš Falahi piše da će Gasperini precrtati Gomesa i Iličića, posebno Slovenca s kojim je, smatra se, skroz završio.

Gomeza je pak Gasperini protiv Ajaxa poslao na teren zbog dobrobiti kluba jer je prolaz bio jedino što je važno u celoj situaciji.

Gasperini bi mogao napustiti klub u januaru ili junu, iako gazda kluba tvrdi drugačije. U slučaju odlaska trenera, tada ceo Atalantin projekat dolazi u pitanje jer je njegovim dolaskom 2016. započeo veliki rast kluba iz Bergama koji se od kandidata za ispadanje pretvorio u ekipu koja se bori za evropske pozicije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.