Dobro čuvana patriotska tajna Zvezdinih heroja iz Tokija! Delije, kada ovo saznate, još više ćete ih voleti!
Foto: Damir Dervišagić

To se nije zaboravilo

Dobro čuvana patriotska tajna Zvezdinih heroja iz Tokija! Delije, kada ovo saznate, još više ćete ih voleti!

Fenomenalan potez zlatne generacije kluba iz Ljutice Bogdana

Objavljeno: 10:06h

Pre tačno 29 godina Crvena zvezda je postala šampion sveta pobedom nad Kolo Kolom u finalu Interkontinentalnog Kupa u Tokiju.

Bila su to teška vremena za našu zemlju, a tadašnji fudbaler crveno-belih uradili su nešto što je zaista za svaku pohvalu.

Naime, pitanje premija je bila tema razgovora u Zvezdinom taboru.

Rukovodstvo je imalo predlog da nagrada za osvojenu svetsku krunu bude 500.000 dinara, a jedna grupa igrača zahtevala je bar dvostruko više. Za učešće u „Tojota kupu“ tražili su po 5.000 dolara, a za pobedu – još 10.000 dolara! Ali, ako im ne bude udovoljeno, spremni su da se odreknu bilo kakve nadoknade...

foto: Dado Đilas

Na sastanku sa klupskim rukovodstvom, u hotelu „Tokio prins“, fudbaleri su sve iznenadili i doneli (ne)očekivanu odluku.

- Odričemo se nagrada za učešće u „Tojota kupu“ i eventualnu pobedu nad Kolo-Kolom. Slava nam je vrednija od novca, to je jednoglasna odluka svih igrača da sa ovakvim stavom izađemo pred rukovodstvo kluba - preneo je kapiten Dejan Savićević šta je razgovarano iza zatvorenih vrata.

Takav potez Zvezdinih „zvezda“ iznenadio je brojne članove Izvršnog odbora, prisutne u Tokiju.

foto: Beta/Branislav Božić

Generalni direktor Vladimir Cvetković, koji je zapravo jedini vodio brigu kako će Crvena zvezda preživeti u situaciji kad ne može ništa da naplati od evropske titule, rekao je:

- Alal im vera što su se odrekli premija! Time su svima stavili do znanja da igraju prvo za Jugoslaviju, pa sebe i Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.