PROLEĆE NA MARAKANU SLEĆE: Borjan osigurao zlatni bod! Zvezda u 1/16 finala Lige Evrope!
Foto: Starsport©

Liga Evrope, 5. kolo

PROLEĆE NA MARAKANU SLEĆE: Borjan osigurao zlatni bod! Zvezda u 1/16 finala Lige Evrope!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.rs

Objavljeno: 20:51h

Crvena zvezda je osigurala evropsko proleće! Crveno-beli su obezbedili plasman u 1/16 finala Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze, pošto su na svom terenu odigrali bez golova protiv Hofenhajma.

U jednoj, ne toliko uzbudljivoj utakmici, srpski šampion je protiv izmešanog sastava nemačkog tima uspeo u svom cilju - da ostane neporažen i meč je završen bez golova.

Ekipi Dejana Stankovića je bilo potrebno da osvoji bod kako bi došla do nedostižne bodove na tabeli i ne bi zavisila od toga šta će se desiti na meču između Genta i Slovana iz Libereca.

S obzirom na osvojeni bod, nije na kraju ni bitno bilo što je češki tim pobedio otpisani Gent, pa je razlika uoči poslednjeg kola između drugoplasiranih crveno-belih i trećeplasiranog Libereca nedostižna 4 boda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču možete pratiti u "lajv blogu" na Espresu.rs.

90+3 - Kraj utakmice! Crvena zvezda i Hofenhajm su odigrali 0:0 na stadionu "Rajko Mitić" čime je srpski klub obezbedio plasman u 1/16 finala.

88. minut - Ponovo je Borjan spasio Zvezdu. Skov je centrirao iz slobodnog udarca, odličan udarac glavom igrača Hofenhajma, ali Borjanova vrhunska odbrana.

83. minut - Šut Falćinelija na ivici šesnaesterca, ali je izblokiran. Crvena zvezda je sada oštećena. Trebalo je sada štoper Hofenhajma da dobije drugi žuti karton, pošto je napravio prekršaj na sredini terena na početku akcije domaćih, ali je sudija Meden pustio prednost, a onda po završetku iste je propustio da pokaže drugu javnu opomenu igraču gostujućeg tima.

80. minut - Borjan je sa novom odbranom pre koji minut sprečio da Hofenhajm dođe u vođstvo. Pritiskaju gosti i dalje.

foto: Starsport©

68. minut - Konačno jedan kontranapad su crveno-beli uspeli da odigraju do kraja, posle dobrih prilika da ih izvedu u prethodnih nekoliko minuta. Lopta na desnu stranu za Bena, on centrira, ali udarac glavom preko gola.

foto: Starsport©

59. minut - Uhhh ovo sada nije bilo nimalo prijatno. Šut Mijata Gaćinovića iz daljine, lepo mu je sela lopta, nije bilo prijatno za Borjana, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

foto: Starsport©

52. minut - Prva opasnija akcija crveno-belih na utakmici. Ben je bio u dobroj situaciji da u šesnaestercu proigra napadača, ali je loše to uradio.

foto: Starsport©

45. minut - Pred sam odlazak na petnaestominutni odmor igrači Zvezde su uputili prvi udarac ka golu Baumana, ali na drugoj strani je u dobroj prilici bio Gaćinović. Loše je šutirao sa ivice peterca.

foto: Starsport©

37. minut - Evo prve prilike na meču i to za Hofenhajm. Sačuvao je sad Borjan crveno-bele sjajnom odbranom. Dabur je dobio loptu u šesnaestercu, okrenut licem golu, sklonio je u stranu i gađao rašlje bližem golu Borjana, ali je on na visini zadatka.

foto: Starsport©

28. minut - Pokušavaju crveno-beli po bokovima da probiju i ubace loptu u kazneni prostor, ali za sada nedostaje taj poslednji pas. S druge strane, ni igrači u plavim dresovima ne uspevaju da probiju bedem koji stoji na nekih 35 metara od gola domaćih.

foto: Starsport©

18. minut - Evo prvog udarca ka golu Zvezde, pokušao je jedan igrač Hofenhajma atraktivno makazicama, ali je bio u lošoj poziciji i otišla je lopta visoko preko gola.

foto: Starsport©

14. minut - Bez konkretnih prilika ni na jednoj strani u uvodnih 15 minuta. Nešto veći posed lopte u nogama igrača gostujućeg tima, ali se napadi obe ekipe završavaju na oko 35 metara i od jednog i od drugog gola.

foto: Starsport©

5. minut - Učinilo se da je ovo dobra prilika za crveno-bele, ali se ispostavilo da je Ben bio u ofsajdu. Za sada uglavnom lopta u nogama igrača Hofenhajma.

foto: Starsport©

17.44 - Poznato je za koje startne postave su se opredelili treneri Dejan Stanković i Sebastijan Henes.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Sanogo, Petrović, Kanga, Ben, Spiridonović, Falčineli.

Hofenhajm: Bauman, Skov, Bogarde, Vogt, Nordtvajt, Džon, Gajger, Rudi, Gaćinović, Dabur, Klaus.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.