ARSEN VENGER SELEKTOR SRBIJE?! Kokeza ponudio Orlove legendarnom Francuzu, koji je odgovorio bez razmišljanja!
Foto: Dado Đilas

nije ni razmišljao

ARSEN VENGER SELEKTOR SRBIJE?! Kokeza ponudio Orlove legendarnom Francuzu, koji je odgovorio bez razmišljanja!

Aktuelni predsednik FSS veruje da će učvrstiti svoj položaj ako angažuje neko veliko inostrano trenersko ime za selektora s obzirom da mu se drma stolica zbog neuspeha u baražu

Objavljeno:

Arsen Venger je odbio ponudu Fudbalskog saveza Srbije da postane selektor srpske reprezentacije.

Legendarni francuski stručnjak koji je bez trenerskog angažmana još od odlaska iz Arsenala kontaktiran je preko posrednika od strane prvog čoveka srpskog fudbala Slaviše Kokeze u vezi sa selektorskim mestom, prenosi "Informer".

Kako se navodi, Kokeza je želeo da angažovanjem svetski priznatog stručnjaka učvrsti svoju poziciju na mestu predsednika FSS koja je ozbiljno uzdrmana posle neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo i uveliko se priča o promenama u Savezu.

foto: Starsport©

Rukovodstvo FSS pokušava da po svaku cenu na mesto sekektora angažuje ozbiljno trenersko ime, kako bi se tenzije smirile.

- Kokezi se dopao predlog jednog od saradnika iz sportskog sektora da bude angažovan stranac na mestu selektora, ali je insistirao da to bude neko čiji bi dolazak izazvao divljenje javnosti. On ne bi žalio novac da dovede inostranog stručnjaka, ali isključivo nekog iz samog krema evropskog fudbala. Bio bi spreman da obori rekord kad je reč o selektorskoj plati, a dosad je u Srbiji najviše zarađivao pokojni Radomir Antić, koji je posle izborenog plasmana na SP 2010. dobio ugovor na 1,2 miliona evra godišnje - otkriva izvor Informera.

foto: Fonet Fonetap

Na Kokezinu žalost, Venger je poručio da ne razmišlja o povratku na trenersku klupu.

- Venger se lepo izrazio o srpskim igračima i reprezentaciji, zna da imamo mlad i vrlo perspektivan tim, za koji veruje da mu je mesto na sledećem Mundijalu. Ipak, ljubazno je odbio da baš on pokuša da odvede "Orlove" u Katar - dodaje isti izvor.

Fudbalski savez Srbije planira da do 15. decembra imenuje naslednika Ljubiše Tumbakovića, a vreme polako ističe.

foto: Starsport©

Marko Pantelić i Vladimir Matijašević će do kraja nedelje obaviti razgovore sa kandidatima, a favoriti su trenutno Vladan Milojević i Veljko Paunović.

- Jedan deo rukovodstva FSS bi najviše voleo kad bi Veljko Paunović pristao da preuzme ekipu, jer okosnicu tima čine momci s kojima je on osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. Ipak, realnije je da to bude Vladan Milojević.

Podsetimo, Srbija će već 7. decembra saznati imena rivala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.