NEKADAŠNJI SELEKTOR SRBIJE ODLAZI U PENZIJU: Ovo je pravi klub za oproštaj!
Foto: Dado Đilas

povlačenje

NEKADAŠNJI SELEKTOR SRBIJE ODLAZI U PENZIJU: Ovo je pravi klub za oproštaj!

Poznati trener ovoga puta rešen da ostane u fudbalskoj penziji

Objavljeno: 20:04h

Dik Advokat je odlučio da se definitivno povuče u penziju na kraju ove sezone. Iskusni stručnjak je saopštio tu odluku upravi Fejenorda, kluba koji vodi od 2019.

Bivši selektor reprezentacije Srbije je fokusiran da do kraja sezone ostvari što bolje rezultate sa Roterdamersima, a na ovaj način je dao klubu vremena da pripremi zamenu.

- Ukoliko nam se uskoro vrate povređeni igrači, mogli bismo da popravimo poziciju na tabeli. Daću sve od sebe, ali onda odlazim. Znam da sam to govorio i ranije, ali ovo je mojih poslednjih nekoliko meseci u ulozi trenera. Posle duge i prelepe karijere, Fejenord je veliki klub, pravi klub za oproštaj - rekao je Advokat za zvaničan sajt kluba.

foto: Dado Đilas

Holanđanin je u bogatoj karijeri vodio pregršt klubova, između ostalih: PSV, Rendžers, AZ, Borusiju Menhengladbah, Zenit i Sanderlend, a pored Srbije vodio je još i Rusiju, Holandiju, Belgiju, Južnu Koreju i Ujednijene Arapske Emirate.

Da podsetimo, Advokat je reprezentaciju Srbije vodio samo u tri meča kvalifikacija za EURO 2016. Nakon lošeg starta istih, došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.