MESI I BARSELONA KAŽNJENI ZBOG ODAVANJA POŠTE MARADONI: Neće im gledati kroz prste, već primenjuju stroga pravila!
Foto: EPA/Andreu Dalmau

potpuno bespotrebno

MESI I BARSELONA KAŽNJENI ZBOG ODAVANJA POŠTE MARADONI: Neće im gledati kroz prste, već primenjuju stroga pravila!

Španci će se strogo držati pravila u ovoj situaciji

Objavljeno:

Fudbalski klub Barselona i Lionel Mesi biće kažnjeni zbog njegove proslave gola kojom je odao počast jednom od najboljih fudbalera svih vremena i svom idolu, kao i bivšem igraču Barse, Dijegu Armandu Maradoni.

Maradona je preminuo prošle srede i sahranjen je u četvrtak, a Barselona je u prvom meču posle ove tragedije odala poštu.

Ipak, poseban trenutak je bio kada je Mesi postigao četvrti gol protiv Osasune kada je skinuo svoj dres i ispod njega pokazao da nosi dres sa brojem 10 Njuels Old Bojsa, što je argentinski klub u kome je Mesi ponikao, ali i za koji je kratko nastupao i Maradona.

foto: EPA/Andreu Dalmau

Mesi je trenirao u Njuelsu od svoje 6. do 13. godine kada je prešao u Barselonu, a Maradona je igrao za Njuels kratko između 1993. i 1994. godine. Interesantno je da je Mesi bio na stadionu u Rozariju kada je Maradona debitovao za taj klub.

- Bio sam mali, ničeg se ne sećam, ali znam da sam bio tamo - ispričao je Mesi jednom prilikom.

foto: EPA/Andreu Dalmau

Mesi je zbog skidanja Barseloninog dresa kažnjen žutim kartonom od strane sudije, a njega, odnosno, klub čeka dodatna novčana kazna.

- Fudbaler koji nakon što postigne gol ili zbog bilo kog drugog razloga u slavlju podigne dres i ispod njega pokaže bilo kakvu reklamu, slogan, poruku, anagram, akronim ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, biće kažnjen kao počinitelj ozbiljnog prekršaja sa 3.000 evra i upozorenjem. Tu kaznu plaća klub počinitelja ozbiljnog prekršaja - navodi se u pravilniku španskog fudbala.

Takođe na dresu Njuelsa koji je Mesi nosio ispod svog i koji je pokazao kada je skinuo svoj dres je stajala reklama japanske kompanije Jamaha.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.