SCENE NA BOMBONJERI PARALE SRCA: Maradonina loža nije bila prazna, dirljiv oproštaj Boke, ćerka se gušila u suzama!
Foto: Printscreen/Twitter/@ESPNArgentina

emocije na vrhuncu

SCENE NA BOMBONJERI PARALE SRCA: Maradonina loža nije bila prazna, dirljiv oproštaj Boke, ćerka se gušila u suzama!

Zaista zastane knedla u grlu svakome ko vidi ovakve scene

Objavljeno:

Lile su suze kao kiša na tri različite strane i u nedelju uveče zbog smrti Dijega Maradone. Pobedila je njegova Barselona, pobedio je njegov Napoli i na kraju, kao šlag na torti, na njegovoj "Bombonjeri" pobedila je njegova Boka juniors.

Sve su to timovi za koje je igrao legendarni "El Pibe de oro" i koji su u njegovom srcu, a posebno mesto je imao argentinski velikan, u kome je uostalom i stekao svetsku popularnost.

A Boka se od njega oprostila na lep i emotivan način. Igrači su u meču protiv Njuels Old Bojsa, još jednog kluba za koji je igrao Maradona, u Liga kupu koji se i zove baš po njemu, istrčali u retro dresovima iz vremena kada je Maradona igrao, a umesto svojih prezimena nosili su njegovo.

foto: Profimedia

Takođe, i kapiten Njuelsa čuveni Maksi Rodrigez je imao specijalnu kapitensku traku kroz koju je takođe odao poštu verovatno svom idolu, jer teško da postoji fudbaler u Argentini koji se nije ugledao na Dijega.

1 / 4 Foto: EPA/ALEJANDRO PAGNI

Boka je trijumfovala 2:0, a posebno emotivno je bilo posle prvog gola koji je postigao Kardona kada su dotrčali do Maradonine lože iz koje je spušten njegov dres sa brojem deset i potom aplaudirali.

Aplauzi su bili simbolično i za Maradonu, ali ne i samo za njega, jer iako su mnogi možda očekivali, ipak njegova loža nije bila prazna, pošto je u njoj sedela njegova starija kćerka Dalma kojoj su tekle suze niz lice zbog ove emotivne scene.

Upravo je Dalma često s ocem iz ove lože gledala utakmice Boke i navijala.

Takođe, da pomenemo da recimo Karlos Tevez, kapiten Boke, nije mogao da igra na ovom meču jer je i dalje potresen smrću svog idola i prijatelja.

Nažalost, zbog situacije sa koronavirusom nije bilo navijača na tribinama, ali svejedno su tu bili brojni transparenti posvećeni Maradoni, kao i veliki baneri i šetalice sa njegovim likom.

1 / 5 Foto: EPA/ALEJANDRO PAGNI

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.