ŠPANCI OSRAMOTILI NEMCE 6:0! Kiks golmana za hrvatsku tragediju u nadoknadi! Jovetić odveo Crnu Goru u B diviziju!
Foto: EPA/Julio Munoz

Liga nacija, 6. kolo

ŠPANCI OSRAMOTILI NEMCE 6:0! Kiks golmana za hrvatsku tragediju u nadoknadi! Jovetić odveo Crnu Goru u B diviziju!

Završena je Liga nacija u divizijama A, C i D

Objavljeno:

Nemačka je doživela debakl i sramotu u Sevilji protiv Španije u poslednjem kolu Lige nacija. "Crvena furija" je izbušila "pancere" 6:0 i nanela im jedan od najtežih poraza u istoriji.

U duelu dve reprezentacije koje su se borile za plasman na fajnal-for Lige nacija, Španci su rašrafili goste, kod kojih je u odbrani duvalo sa svih strana.

Ujedno, "furija" je dobila novog Toresa vrhunskog strelca. Feran Tores iz Mančester Sitija je ostvario het-trik, baš kao što je to nekada u tamno-crvenom dresu činio njegov prezimenjak Fernando.

Osim njega golove su još postizali Morata, Rodri i Ojarzabal.

Uz Špance će na završni turnir i Francuska koja je pobedom protiv Švedske 4:2 u grupi A divizije A Lige nacija osigurala prvo mesto i plasman na fajnal-for.

Žiru dva puta i Benžamen Pavar i Kingsli Koman po jednom bili su strelci za svetske šampione, koji su ovom pobedom učinili veliku uslugu Hrvatima i sačuvali ih u elitnoj A grupi Lige nacija.

A kad smo kod Hrvatske, "vatreni" su doživeli pravu grčku tragediju na "Poljudu" protiv Portugalije.

Evropski prvak u najjačem sastavu je došao u Split, a pobedu 3:2 je odneo u 91. minutu i to zahvaljujući ogromnom kiksu golmana Livakovića.

Prethodno je Hrvatska imala start iz snova, povela je preko Matea Kovačića na isteku pola sata i država sve pod kotrolom sve do 51. minuta. Tada je drugi žuti karton dobio Marko Rog i stvari su se promenile. Samo minut nakon isključenja Portugalci su izjednačili golom štopera Rubena Dijasa.

Ubrzo je usledio potpuni preokret kada je Žoao Feliks zatresao mrežu domaćina, ali ove večeri posebno inspirisani Mateo Kovačić donosi izjednačenje.

I onda taj kobni 91. minut sudijske nadoknade u kome je Livakoviću posle kornera ispala lopta iz naručja, iako ju je prethodno uhvatio, a odmah je reagovao spretni Ruben Dijas i zatresao mrežu.

Što se tiče ostalih mečeva u Ligi nacija, u diviziji C Crna Gora je izborila prolazak u B diviziju pobedom protiv Kipra 4:0 u Podgorici.

Junak je bio Stevan Jovetić koji nakon što je postigao vodeći gol takođe je i asistirao kod golova Boljevića i Mugoše.

Tako će naše komšije i rivali iz prethodnog ciklusa igrati u drugom rangu Evrope, a Srbija vrlo verovatno u trećem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.