ARGENTINA TUGUJE: Hefesito poručio - Dosta je bilo! KRAJ!
Foto: Reuter

nije im svejedno

ARGENTINA TUGUJE: Hefesito poručio - Dosta je bilo! KRAJ!

Bio je i pet puta prvak Španije, šampion Evrope 2015, dvaput klupski prvak sveta i osvajač Kupa kralja, bio je na listi deset najboljih igrača FIFA jedne godine, a upisao je 147 nastupa za Argentinu

Objavljeno: 08:33h

Havijer Maskerano, jedan od najboljih argentinskih fudbalera u 21. veku, odlučio je da okači kopačke o klin.

Čovek koji je godinama gradio reputaciju beskompromisnog borca na sredini terena i igrač koji je pokvario na hiljade akcija protivnika završava karijeru u rodnoj Argentini i kaže da je zbog toga posebno zahvalan.

- Hteo bih da objavim da se penzionišem od profesionalnog igranja fudbala i hoću da se zahvalim Estudijantesu što mi je dao priliku da svoju karijeru završim u Argentini - rekao je Maskerano.

foto: EPA/Felipe Trueba

On je u januaru došao u Argentinu i imao je ugovor do kraja sezone, ali je posle 17 godina u seniorskom fudbalu, ipak sada odlučio da je bilo dosta.

Maskerano je kao zadnji vezni igrao sezone za River Plejt, gde je i ponikao, zatim Korintijans u Brazilu, pre nego se preselio u Premijer ligu.

Tamo je bio deo postave Vest Hema, tri sezone potom je bio u dresu Liverpula, a onda je 2010. otišao u Barselonu i ostvario na klupskom nivou sve što se može ostvariti.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Boravak u Liverpulu ostaće mu upamćen i po tome što je već na prvom meču na Old Trafordu zaradio crveni karton, ali i zato što su mu navijači "Redsa" posvetili pesmu, pa im je Maskerano zauzvrat posvetio deo svoje titule u Ligi šampiona koju je 2011. osvojio sa Barsom.

Bio je i pet puta prvak Španije, šampion Evrope 2015, dvaput klupski prvak sveta i osvajač Kupa kralja, bio je na listi deset najboljih igrača FIFA jedne godine, a upisao je 147 nastupa za Argentinu.

Posle Barselone se kratko obreo u kineskom Hebej Fortunu, a onda je početkom ove prešao u Estudijantes, gde je momak iz San Lorenca poznat po nadimku "El Hefesito" (Mali šef) i završio karijeru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.