ĐOKOVIĆ OPET O KRAJU KARIJERE: Možda imam još godinu ili dve! Preuzeće Federerov plan u novoj sezoni!
Foto: EPA/Christian Bruna

fokus samo na slemovima

ĐOKOVIĆ OPET O KRAJU KARIJERE: Možda imam još godinu ili dve! Preuzeće Federerov plan u novoj sezoni!

Srpski as ističe da će od naredne sezone pažljivije birati gde će igrati

Objavljeno:

Novak Đoković je mnogo puta do sada govorio o kraju karijere i o tome kako mu to nije "ni u malom mozgu", jer tenis trenutno ne igra zbog novca ili iz obaveze, već zato što i dalje uživa u njemu i što je srećan svaki put kad uzme reket u ruke.

To je opet bila tema i na njegovoj konferenciji u Londonu uoči početka poslednjeg turnira u sezoni, odnosno Završnog Mastersa na kome igra najboljih 8 igrača iz protekle godine.

- Ne vidim godine kao problem, možda imam još jednu, možda dve ili tri godine da opet osvajam Gren slemove. Naravno, morao bih da budem taktičniji od sledeće sezone u kreiranju svog rasporeda i tome koje turnire mogu da igram i da mi budu prioritet, a gde hoću da dostignem vrhunac - objasnio je Novak pred start Završnog Mastersa u Londonu, a prenosi "We love tennis".

foto: EPA/Christian Bruna

Iako ima 33 godine, Đoković je u odličnoj formi i sve do finala Rolan Garosa je imao samo jedan poraz u sezoni, a i taj jedan diskvalifikacijom na US Openu.

Đoković je posle turnira u Beču i poraza od Lorenca Sonega, obezbedio prvo mesto na kraju sezone jer Rafael Nadal nije prihvatio vajld kard za učešće na turniru u Sofiji.

Time je Novak sustigao Pita Samprasa kao tek drugi teniser koji je sezonu na prvom mestu završavao čak šest puta. Sledeći motiv mu je da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju Grend slemova (20).

foto: EPA/Christian Bruna

Da bi dotle stigao, jasno je da će osvajač 17 Gren slem trofeja morati da se fokusira isključivo na najjače turnire i da ih pažljivije bira, te da u tom smislu "iskopira" recept Federera.

- Ali, dok god mi je želja prisutna, s obzirom na to da sam dobrog zdravlja i da imam podršku porodice, nastaviću da igram. Ne vidim to kao obavezu, nije to ni pitanje finansija, niti bilo šta slično. Uživam i hoću da se takmičim na najvišem nivou. Dok god osećam tako, biću ovde toliko dugo. Ne želim da postavljam konkretan datum još uvek - istakao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.