LEGENDARNI SKOLA ODLUČIO: Penzija posle Olimpijskih igara u Tokiju! Neću da budem trener, ali ostajem u košarci!
Foto: Dado Đilas

iako ima 40 godina

LEGENDARNI SKOLA ODLUČIO: Penzija posle Olimpijskih igara u Tokiju! Neću da budem trener, ali ostajem u košarci!

Ušao je u petu deceniju života, ali to se uopšte ne vidi u njegovoj igri

Objavljeno:

Legendarni Luis Skola odlučio je da se penzioniše tek nakon Olimpijskih igara u Tokiju sledeće godine.

Pandemija koronavirusa je kriva što je čuveni Argentinac pomerio za još jednu sezonu svoj odlazak u penziju iako je zakoračio u petu deceniju života.

- Kada će biti kraj? Za godinu, posle Olimpijskih igara. Samo tada ću odlučiti šta ću da radim. Mogao bih da ostanem u košarci, ali neću biti trener, eventualno u mlađim kategorijama. Već dobijam različite ponude, ali nijedan nije uzbudljiva ideja - rekao je Skola za italijanski "SportWeek".

foto: EPA/How Hwee Young

Skola je razmišljao da se penzioniše posle Svetskog prvenstva, ali nije mogao nakon poraza Argentine od Španije u finalu.

Zato je odlučio da učestvuje i na svojim petim Olimpijskim igrama u karijeri, ali pošto su ove godine one bile otkazane zbog pandemije koronavirusa za sledeću godinu, onda će 40-godišnji centar karijeru završiti sledećeg leta.

foto: Dado Đilas

Skola igra za Vareze i briljira u italijanskom prvenstvu. Ima prosečno 23,9 poena, 6,4 skoka i 1,4 ukradenu loptu u rasterećenijem rasporedu italijanskog prvenstva.

- Moja deca i žena ne vole kad sam toliko van kuće i kad putujem triput nedeljno. To je bila situacija koja mi više ne odgovara, ni meni ni mojoj porodici. To je bio jedan od razloga što sam otišao u Vareze - napomenuo je Skola.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.