Slaviša, napusti kuću Fudbalskog saveza Srbije!
Slaviša Kokeza, Foto: Starsport©

espreso analiza

Slaviša, napusti kuću Fudbalskog saveza Srbije!

Da li postoji odgovornost u srpskom fudbalu?

Objavljeno:

Odgovornost, odgovrnost i odgovornost! Zaboravljena reč u srpskom rečniku i pojam koji je pojedinim fudbalskim radnicima u našoj zemlji apsolutno stran.

Taman kada smo ponovo počeli mrvicu da se 'ložimo' na reprezentaciju, usledio je šamar izabranika Ljubiše Tumbakovića svima koji su sinoć bili uz male ekrane i navijali za Orlove. Nije da nismo navikli na onakve šamare, ali onaj sinoć je bilo posebno ponižavajući.

Nikada nije bio problem izgubiti od boljeg, pa čak i od goreg, ali je najružniji osećaj kada izgubite od samog sebe. Kada sebe razočarate, kada od sebe izgubite, kada ne smete ujutru da se pogledate u ogledalo zbog onoga što ste uradili prethodno veče. E, tada znate da se dobro zas**li...

foto: Starsport©

Sinoć na na konferenciji za štampu posle utakmice glavna tema je bila otkaz Tumbakovića. Razljutilo je to pitanje selektora Srbije, nije mu bilo svejedno pa je besno odgovorio.

- Ako nemate kreativnije pitanje, onda sami odgovorite. Jer od prvog dana postavljate pitanje ostavke. Šta bi se desilo da smo prošli, onda bih ja trebalo vas da pitam da li ćete podneti ostavku - rekao je Tumbaković novinarima, upitan da li oseća odgovornost i da li će podneti ostavku.

Verovatno će Tumba uskoro otići, a i da ne ode, da li će se dogoditi neka suštinska promena? Neće, znamo to svi, a godinama ćutimo na ono što se događa u Fudbalskom savezu Srbije.

Oduzimanje kapitenske trake Banetu Ivanoviću, slučaji Luke Milivojevića i Matije Nastasića, krah svih omladinskih selekcija i za kraj, ono što najviše boli sve navijače reprezentacije Srbije - Slavoljub Muslin!

foto: Dado Đilas

Najveća nepravda u srpskom fudbalu 21. veka. Čovek koji nas je posle mnogo godina odveo na Svetsko prvenstvo u fudbalu je nagrađen otkazom, a o događanjima na Mundijalu u Rusiji bolje da ne pišemo...

Vratimo se na priču o odgovornosti sa početka teksta. Ko je kriv ako udarite automobilom u zid? Pa, sigurno nije zid... Odgovornost ide na vašu dušu i ostaje samo da priznate grešku i kažete "kriv sam". Fudbaleri jesu krvi za sraman pristup, selektor još više, on ih je birao, ali neko je izabrao i tog selektora i onog pre njega, a neko je i dao otkaz Muslinu.

Svi znamo i ime i prezime glavnog i odgovornog za sva dešavanja u FSS. Slaviša Kokeza, čovek koji se na mahove pojavljuje u srpskoj javnosti, predsednik na čijim konferencijama se ne postavljaju pitanja, a odgovori su mu šturi i uglavnon prazni.

foto: Starsport©

- Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utamice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači - rekao je danas Slaviša Kokeza.

Krajnje je vreme došlo da rukovodstvo FSS-a odigra završni čin i da se 20. decembar, za kada je zakazana Skupština, povuče se vodećih mesta u srpskom fudbalu i prepusti štafetu nekom drugom, nadamo se boljem.

Mnogo puta u prethodnom periodu dešavale su se loše stvari po srpski fudbal, a Kokeza i ekipa su ostali nemi na dešavanja i nisu priznavali grešku. Sada je vreme da se pogledaju u ogledalo i priznaju da nije baš sve to igrača i selektora.

- Ne možemo da se pravimo ludi, da pričamo kako je sve sjajno, a nije - rekao je Slaviša Kokeza, posle utakmice sa Luksemburogom u velikom intervjuu za "Mozzart sport".

Pa, onda da se više ne pravimo ludi, gospdoine Kokeza, već da nazovemo stvari pravim imenom.

(B.Komnenić)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.