RAZREŠENA DILEMA DA LI JE TREBALO DA SE PONOVI MITROVIĆEV PENAL? Od svih izvedenih taj je bio najpravilniji!
Foto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

reč stručnjaka

RAZREŠENA DILEMA DA LI JE TREBALO DA SE PONOVI MITROVIĆEV PENAL? Od svih izvedenih taj je bio najpravilniji!

Sudijski ekspert kaže da je sudija doneo pravu odluku i da nije imalo potrebe za ponavljanjem

Objavljeno:

Dan posle ispadanja Srbije od Škotske i dalje se polemiše o tom meču i određenim detaljima. Mnogi su se nakon penal serije upitali da li je golman Dejvid Maršal nepropisno odbranio penal Aleksandra Mitrovića.

I sam arbitar nije odmah doneo konačnu odluku, već je verovatno sačekao konsultaciju iz VAR sobe, koja je bila instalirana na Marakani za ovaj meč. Zbog toga je golman Škotske imao neobičnu reakciju na kraju, koja je postala hit društvenih mreža.

Dilemu o tome da li je Mitrović trebalo da ponovi penal i da li mu je golman Škotske ispravno odbranio udarac, dao je i poznati sudijski stručnjak, Raka Đurović, koji je gostovao na televiziji Pink.

- Mnogi su polemisali, čak i ja, čak i sudija nije odmah doneo odluku, sačekao je odluku najverovatnije iz VAR sobe i golman nije počeo odmah da se raduje. Najpravilnije kretanje golmana u svih 10 penala je čini mi se bilo kod tog penala, on je malo iskoračio desnom nogom dvadesetak centimetara u momentu šuta, leva mu je bila na liniji, što pravila i nalažu - otklonio je sve dileme Raka Đurović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.