SELEKTOR HRVATSKE O POBEDI ŠKOTSKE U BEOGRADU: Iznenadili su me taktičkim kvalitetetom!
Foto: AP

očekivao srbiju, a dobio škotsku

SELEKTOR HRVATSKE O POBEDI ŠKOTSKE U BEOGRADU: Iznenadili su me taktičkim kvalitetetom!

Hrvatska je dobila i poslednje rivala na narednom Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 08:46h

Umesto komšijskog derbija Srbija - Hrvatska, na narednom EP ćemo gledati derbi Engleska - Škotska.

Pobedom na penale u finalu plej-ofa, Škoti su preko Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo narednog leta i igraće u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Stoga i ne čudi što je hrvatski selektor Zlatko Dalić s posebnom pažnjom pratio sinoćnji duel na Marakani.

On je za hrvatske medije posle meča dao komentar utakmice.

- Videli smo očekivano neizvesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obe reprezentacije što je uticalo na igru, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu sa previše prilika. Škotska me prijatno iznenadila u većem delu susreta. Uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom delu meča su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali uspeli su da dođu do jedanaesteraca i tako izbore EURO, što je veliki uspeh za Škotsku - rekao je Dalić.

foto: Beta/Milan Sabić

O šansama njegove reprezentacije protiv Škotske, kaže:

- Neće nam biti lako da igramo dve utakmice u gostima na EURU. Domaći teren će Škotima sigurno - kao i Englezima - biti dodatan vetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne menja naš cilj. Dolazimo na EURO kao svetski vicešampioni i želimo da prođemo grupu.

Posebno je Dalić istakao da je njegova reprezentacija u kvalifikacijama imala tešku grupu.

- Vredi primetiti da su Slovačka, Mađarska izborile EURO, pa će čak četiri ekipe iz naše kvalifikacione grupe biti na završnici (prošao i Vels op.a.), što dovoljno govori o kvalitetu u grupe u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam i Severnoj Makedoniji na istorijskom uspehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini - zaključio je hrvatski selektor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.