TONI KROS OPLEO PO FIFA I UEFA: Izrešetao je samo tako!
Foto: Profimedia

da li se slažete sa njim?

TONI KROS OPLEO PO FIFA I UEFA: Izrešetao je samo tako!

"Da postoji sindikat igrača mi sada ne bismo igrali Ligu nacija, niti Superkup Španije u Saudijskoj Arabiji, niti Svetsko klupsko prvenstvo sa 20 ili više timova"

Objavljeno:

Fudbaler sredine terena, nemački reprezentativac Toni Kros kritikovao je danas Medjunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) i Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) zbog prevelikog broja utakmica, ocenivši da ne vide interes igrača od svog interesa.

"Na kraju mi igrači smo samo marionete Fife i Uefe sa svim ovim dodatnim takmičenjima koja su izmišljena", rekao je Kros gostujući na podkastu "Einfach mal Luppen".

Toni Kros se u podkastu bavio pitanjima oko Lige nacija i planom da se proširi broj učesnika na Svetskom klupskom prvenstvu.

"Da postoji sindikat igrača mi sada ne bismo igrali Ligu nacija, niti Superkup Španije u Saudijskoj Arabiji, niti Svetsko klupsko prvenstvo sa 20 ili više timova", rekao je 30-godišnji Kros.

Kros je ocenio da su takva takmičenja napravljena zbog finansijske koristi, kao i da ona iscrpljuju igrače.

Pored ovih tema, Kros je osvrnuo i na temu o planovima stvaranja Evropske Superlige koju bi činili najbolji timovi Starog kontinenta, rekavši da će to dovesti do većeg jaza izmedju velikih i malih klubova.

"Ponekad je dobro stvari ostaviti na miru kad su dobre", rekao je on.

Kros će se reprezentaciji Nemačke pridružiti u četvrtak pred utakmicu A divizije Lige nacija koju "panceri" igraju protiv Ukrajine u subotu u Lajpcigu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.