LUKA JOVIĆ PLAĆA 3.5 MILIONA U HUMANITARNE SVRHE: Napadač Real Madrida ipak ne ide u zatvor!
Luka Jović, Foto: Starsport©

završena priča

LUKA JOVIĆ PLAĆA 3.5 MILIONA U HUMANITARNE SVRHE: Napadač Real Madrida ipak ne ide u zatvor!

Saopštenje Tužilaštva

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije Luka Jović nagodio se Tužilaštvom i uplatiće 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe. Podsetimo, napadač Real Madrida se teretio "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije", pa je čak postojala i opcija da šest meseci provede iza rešeteka.

Ipak, Jović se nagodio sa sudom i platiće novčanu kaznu.

Saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prenosimo u celosti:

Nakon podnošenja optužnog predloga protiv okrivljenog Luke Jovića zbog izvršenja krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije član 248 stav 1 Krivičnog zakonika, Prvi osnovni sudu Beogradu je naredbom vratio tužilaštvu spise sa nalogom da se preduzme dokazna radnja saslušanje okrivljenog Luke Jovića.

Dana 10.11.2020. godine po nalogu Prvog osnovnog suda u Beogradu u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je okrivljeni Luka Jović i naveo da mu je prilikom ulaska u Republiku Srbiju sanitarni inspektor uručio rešenje o samoizolaciji. Nakon podnošenja krivične prijave angažovao je branioce sa kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji tako da ponudu tužilaštva u vezi primene instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumeo iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoćja i angažovao novog branioca.

Takođe, zamolio je tužilaštvo da se prema njemu primeni institut odlaganja krivičnog gonjenja i da pristaje da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000,00 dinara, nakon čega je tužilaštvo donelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Joviću da u roku od mesec dana u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000,00 dinara, shodno članu 283 stav 1. tačka 2. Zakonika o krivičnom postupku”.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.