SRBIJA UKRALA HRVATSKOJ DINAMOVOG BISERA: Hrvati nas nisu zvali! On je odlučio da obuče srpski dres! Dali smo reč!
Foto: AP

zanimljivo

SRBIJA UKRALA HRVATSKOJ DINAMOVOG BISERA: Hrvati nas nisu zvali! On je odlučio da obuče srpski dres! Dali smo reč!

Dići će ovo prašinu u regionu

Objavljeno:

Srbija je ukrala Hrvatskoj fudbalskog bisera! Đulio Đuro Đekić odlučio se da igra za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, iako je rođen u Zagrebu i igra za Lokomotivu iz tog grada.

Za Orliće je odigrao dve prijateljske utakmice i ostavio pozitivan utisak.

Đuro Đekić rođen je u Zagrebu, a rano detinjstvo proveo je u Gračacu gde je u NK Velebit napravio prve fudbalske korake. Već kao sedmogodišnjak preselio se u zagrebački Dinamo koji ga je registrovao godinu dana kasnije. Polovinu prve godine proveo je na relaciji Gračac - Zagreb. Svakog četvrtka odlazio je u hrvatsku prestonicu da igra pozivne turnire. Vikende je provodio trenirajući sa Dinamom, da bi se po završetku utakmice vraćao nazad u Gračac.

Nije mnogo vremena prošlo a porodica Đekić odlučila je da se preseli u Zagreb kako bi mladi Đuro maksimalno mogao da se posveti treninzima. Sve do prošle godine bio je deo Dinamove omladinske škole. Usledio je prelazak u Lokomotivu pošto kod Modrih nije dobio očekivanu priliku. U novoj sredini lako se i brzo uklopio i dobro je prihvaćen od strane trenera i saigrača.

- Bilo mi je sjajno u Dinamu. Prešao sam u Lokomotivu, a sad sam dobio poziv za kamp kadetske reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi - rekao je nedavno Đuro Đekić.

Talentovani fudbaler zapao je za oko srpskim skautima na turniru u Osijeku. Prvi kontakti napravljeni su u februaru ove godine da bi u oktobru stigao poziv koji je Đekić prihvatio. U Staroj Pazovi proveo je četiri dana, odigrao dve utakmice i ostavio dobar utisak.

- Selektor Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao da će ga i dalje pratiti. Iz HNS-a nam se niko nije javio - posvedočio je otac Goran Đekić.

Selektor mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije, Tomislav Rukavina, nije upoznat sa kvalitetima Đura Đekića.

- Nisam čuo za Đekića, ali ako ima kvalitet da igra u našoj reprezentaciji, sigurno da ćemo se raspitati. Bilo bi šteta da zaigra za neku drugu selekciju.

Goran Đekić ne želi da pogaze dogovor koji su sklopili sa Mirkom Bunjevčevićem i ističe da će njegov sin igrati za Srbiju, barem u ovom trenutku.

- Pružili smo ruku Bunjevčeviću, ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije - zaključio je Goran Đekić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.