TONČEV PSOVAO KOKEZU I SUDIJU JOVANOVIĆA, DELEGAT ZAPISAO SVE PSOVKE: Prvi čovek Radničkog se ne seća da ej vređao!
Foto: Starsport©

Nova ružna strana srpskog fudbala

TONČEV PSOVAO KOKEZU I SUDIJU JOVANOVIĆA, DELEGAT ZAPISAO SVE PSOVKE: Prvi čovek Radničkog se ne seća da ej vređao!

Još jedan incident u srpskom fudbalu, samo ovog puta nisu u njegovom epicentru Crvena zvezda i Partizan

Objavljeno:

Prvi čovek fudbalskog kluba Radnički iz Niša Ivica Tončev navodno je vređao sudiju Srđana Jovanovića na utakmici sa Javorom, na kojoj je ispražnjena cela loža sa predstavnicima niškog kluba.

- Napad na sudiju Jovanovića, kao i onaj na Novaka Simovića, nedopustiv je. Sve to šteti srpskom fudbalu i zato tome moramo odlučno stati na put. Mi pravilnik ponašanja imamo, kao i predviđene kazne. Treba udariti po svakome i po slovu zakona, nebitno da li se zove Ivica Tončev, Miloš Vazura ili Zvezdan Terzić. Svako treba da snosi posledice za svoja dela. Ne sme biti povlašćenih, kao što ih nije bilo kada je vođenje računa o integritetu takmičenja bilo povereno meni. Sve ih treba dovesti u red, a suđenjem ima ko da se bavi - rekao je za "Srpski telegraf" nekadašnji član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost Dragiša Binić.

foto: Starsport©

Sam Ivica Tončev je kazao da se ne seća da li je bilo uvreda.

- Ne mogu da se setim da li je bilo uvreda na račun sudije iz naše lože. Nije to tako blizu terena. Ne sedimo mi čelnici Radničkog sami u loži, postoje tu i prijatelji kluba. Možda je neko od njih, stvarno se ne sećam i nemam komentar. Na kraju, FSS ima svoja pravila, ne smem da komentarišem suđenje, pa da dobijem milionsku kaznu - rekao je Ivica Tončev.

foto: Starsport©

S druge strane pak "Telegraf" je došao u posed kopije zapisnika delegata sa utakmice u kome se navodi da je Tončev vređao i sudiju, ali i predsednika FSS Slavišu Kokezu.

- Zajedno sa komesarom za bezbednost i redarima zahtevao sam da delegacije obe ekipe napuste ložu, gde je došlo do komešanja između delegacija obe ekipe, ali su posle osam minuta napustili centralnu ložu i utakmica je nastavljena. Napominjem da je prilikom izlaska delegacije gostujuće ekipe gospodin Tončev pogrdnim rečima napadao predsednika Saveza Slavišu Kokezu, sudiju i mene kao delegata - zapisao je delegat ZoranTrajanovski, usput iznevši i sve vulgarnosti koje je čuo navodi Telegraf.

Javor je u nedelju pobedio Radnički 1:0 u 13. kolu Superlige Srbije. Incident se desio posle penala koji je Jovanović dosudio za Javor, posle čega je usledio verbalni obračun čelnika dva kluba, a potom i uvrede arbitru iz lože sa predstavnicima Radničkog. Utakmica je prekinuta na 10-ak minuta dok se loža nije ispraznila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.