UZEO ZVEZDI TITULU, PA STIGAO NA MARAKANU: Borjan mu je "najveći neprijatelj", a statistika je prosto neverovatna!
Foto: Starsport©

u drugom planu

UZEO ZVEZDI TITULU, PA STIGAO NA MARAKANU: Borjan mu je "najveći neprijatelj", a statistika je prosto neverovatna!

Karijeru je gradio preko Čukaričkog, Vršca, Palića, Voždovca, Napretka, pa opet Voždovca...

Objavljeno: 21:06h
Nikola Husein

Da ga je Zvezda dovela malo ranije nego što jeste, nema sumnje da transfer Milana Borjana uopšte ne bi bio potreban.

Reč je o Zoranu Popoviću, rezervnom čuvaru mreže srpskog šampiona, koji je po mnogima kvalitetom isti kao neprikosnovena "jedinica" na golu tima sa Marakane.

Javnosti je postao poznat onog 6. maja kada je Voždovac "pomogao" Partizanu i direktno uticao na to da ekipa Grofa Božovića ostane bez već osvojene titule. Njegove intervencije su izluđivale sve kojima su crveno-bele boje u srcu, a mnogi su se pitali kako on ranije nije bio na radaru Večitih rivala.

Karijeru je gradio preko Čukaričkog, Vršca, Palića, Voždovca, Napretka, pa opet Voždovca, pre nego što se tek u trećoj deceniji života otisnuo u inostranstvo. Otišao je u Bodo Glimt, na evropski sever, gde se zadržao sve do poziva iz Ljutice Bogdana koji nije mogao da odbije.

Ipak, znajući da je Milan Borjan "zakucan" na golu, pomirio se sa sudbinom i vratio se u Beograd. Svoju šansu je dobijao na Kup utakmicama i mečevima između dva evropska kako bi se Borjan odmorio, a on je pokazao klasu i zašto je jedan od najboljih golmana u državi.

Njegovi statistički podaci govore da je na 20 odigranih mečeva, primio svega 6 pogodaka, od čega su dva autogola, dok je na čak 14 utakmica sačuvao mrežu, što možete pogledati OVDE.

Na pripremama u Austriji prošle godine, Popović je na svim proverama delovao sjajno. Dominantan u skoku, ekpslozivnost i odlični refleksi su njegov zaštitni znak, dok mu ni igra nogom ne predstavlja problem.

1 / 5 Foto: Starsport©

Malo je falilo da ovog leta Popović napusti Marakanu i otisne se u nove pobede, međutim, koronavirus mu je pokvario transfer u Levski, kao i sjajne uslove za ovdašnje prilike. Na kraju, Zvezda mu je širom otvorila vrata i ponovo ga primila u svoje redove, a Popović je na dva odigrana meča od početka sezone uspeo da ostane nesavladan.

Prosto, prava je šteta što golman ovakvih karakteristika nije pronašao svoje mesto pod suncem. Da jeste, nema sumnje da bi poziv za reprezentaciju bio neizbežan.

Zato se u šali priča da je Popoviću "najveći neprijatelj" Borjan, pošto je svojim fantastičnim partijama svih ovih godina "pojeo" sve druge čuvare mreže u Ljutice Bogdana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.