NISU MU DALI DA IGRA NA FIZIČKOM, BIO JE ZVER: Zvezdin talenat je propao zbog bolesti, a svi su mu se smejali...
Foto: Starsport©

priča

NISU MU DALI DA IGRA NA FIZIČKOM, BIO JE ZVER: Zvezdin talenat je propao zbog bolesti, a svi su mu se smejali...

Boško Janković, jedan od izdanaka čuvene generacije '84, sa divljenjem je govorio o kvalitetima Obrića

Objavljeno:
Nikola Husein

Gotovo u svakom prelaznom roku srpskog fudbala pojavi se neki fudbaler koji izaziva podsmehe navijača i forumaša.

Bilo da se radi o Crvenoj zvezdi ili Partizanu, taj ritual je neizbežan. Nekada opravdano, nekada i ne, ali da se pravi tim promašenim i zalutalim pojačanjima, bilo bi materijala za dosta više od 11 fudbalera.

Ipak, jedno pojačanje srpskog šampiona bilo je posebno interesantno. Da, i on je bio izložen podsmesima i kritikama, ali njegova priča je prilično drugačija.

U pitanju je Nemanja Obrić, dugokosi veznjak koji je stigao na Marakanu leta 2009. godine, kada je poprilično rasulo bilo u Ljutice Bogdana.

Odmah mu je nadenut nadimak "Obra kobra", ismejavan je na tadašnjim forumima, jer društvenih mreža nije bilo. Iz Mađarske je na poziv Pižona došao u Beograd, a malo ljudi zna kakav je on zapravo talenat bio. Ali kao po pravilu, iza svake neuspele karijere krije se veliki potencijal i teška životna priča.

1 / 6 Foto: Starsport©

Boško Janković, jedan od izdanaka čuvene generacije '84, sa divljenjem je govorio o kvalitetima Obrića, ispričavši da je upravo on bio najbolji igrač tog tima i neko kome se predviđala velika karijera.

- Bio sam dobar, ali ne baš toliko. Hvala u svakom slučaju mom drugu Jankoviću na lepim rečima Bilo je mnogo talentovanih fudbalera u toj generaciji, a najbolji dokaz su karijere koje su ostvarili - istakao je Obrić, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Zbog bolesti i problema sa izbacivanjem tečnosti iz tela je pauzirao tri godine, a onda krenuo od nule. Igrao je za Vrbas, Mladost i Spartak, da bi poslednju sezonu i po proveo u mađarskom Kapošvaru.

- Uvek sam sanjao da zaigram za prvi tim na “Marakani”, sada mi se ostvario. Ovo mi je druga prilika. Hvala ljudima iz kluba što su me vratili, daću sve od sebe da budem uspešan u dresu Crvene zvezde.

Ipak, na Marakani je odigrao svega nekoliko minuta u Kup meču protiv Mladosti iz Apatina i to je bilo to. Nije pokazao ni delić svog talenta, vratio se u Mađarsku i "fudbalski propao". Ponovo. Od igrača kojem su čelnici Zvezde kao klincu zabranili da radi fizičko kako bi mu čuvali "zlatne noge", ostao je samo mit. A, takvih je puna Srbija...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.