BEKOVSKI PLES NA EVROPSKOJ SCENI: Rađa se novi tandem - od jednog su svi digli ruke, dok je drugi ustao iz mrtvih!
Foto: FK Crvena zvezda

liga evrope, 2. kolo

BEKOVSKI PLES NA EVROPSKOJ SCENI: Rađa se novi tandem - od jednog su svi digli ruke, dok je drugi ustao iz mrtvih!

Niko normalan se nije nadao da će gledati ovakvu igru i proslavljati čak pet golova svog tima, ali, eto, desilo se

Objavljeno:
Nikola Husein

Marakana je sinoć bila otvorena scena za umetnike iz Ljutice Bogdana. Glavni protagonisti bili su Ben i Katai, a njihovi "šegrti" Rodić i Gajić.

Veče dobrog fudbala sa mnogo golova dugo će grejati srca navijača, ova ubedljiva pobeda je došla taman kada je najviše trebalo - kada su kritike postale sve učestalije, a sumnja i zebnja u ovaj tim gotovo svakodnevna.

Mister je već dobijao prefiks "lažni", ali svojom postavkom i pripremom meča opovrgnuo je sve loše što je bilo upućivano njemu. Zvezda je plesala, Zvezda je ponovo bila onaj tim pobednički tim sa ratničkim mentalitetom, Zvezda je podsetila na svoje najslavnije dane...

Benov bljesak i Kataijeva magija više nisu nikakvo iznenađenje, jednostavno, čekao se samo trenutak kada će kvalitet ovog tima isplivati na videlo i eksplodirati.

Nije htelo protiv Omonije, nije se dalo ni na derbiju, ali protiv Libereca je moralo da pukne. Pukla je petarda, ne ona kineska od 10 dinara, nego dinamitara koja se čuje u krugu od četiri bloka.

Niko normalan se nije nadao da će gledati ovakvu igru i proslavljati čak pet golova svog tima, ali, eto, desilo se.

Svi će se klanjati potezima Bena i Kataija, ali Gajić i Rodić su diskretni junaci ovog trjumfa. Gol desnog beka i asistencija levog su upotpunili čarobnu noć pod evropskim svetlom.

Dugo dva beka nisu bila toliko aktivna na jednom meču i umnogome doprineli konačnom rezultatu. Prosto, ne možemo ni da se prisetimo kada se to poslednji put desilo.

Rodić je svojim prodorima i fudbalskom inteligencijom podsetio na svoje najbolje dane, na prvu sezonu pod palicom Vladana Milojevića gde je bio pravo otkrovenje. Međutim, od leta ove godine, Rodić je često bio na meti kritika. Pričalo se kako nije spreman, kako se često povređuje, kako glavom nije na utakmici, pa bi možda i bilo vreme da napusti ekipu...

foto: Starsport©

Ali, Rodić je ovom partijom zapušio usta svim nevernim Tomama i pokazao da u njegovim nogama i dalje ima volje, želje, znanja i svega što je potrebno za uspehe.

Sa druge strane, Gajić je bio jedna velika misterija. Igrač koji je osvojio Svetsko prvenstvo pre pet godina, pa se oprobao u francuskoj ligi, stigao je na Marakanu kao veliko pojačanje.

A, onda je nestao. Kod Milojevića je dobijao šansu na kašičicu, menjao Gobeljića kada mu je bio potreban odmor, seljakao se čak i na levog beka, "grejao klupu", pa i tribine, ali dolaskom Stankovića vratio se iz "mrtvih".

Pronašao mu je nit koja je bila potrebna, "bocnuo" ga tamo gde treba i fudbalski ga oživeo. U prilog Gajiću ide i loša forma Gobeljića koji je verovatno i definitivno izgubio mesto u prvoj postavi, kao i to što ima tek 24 godine i može još mnogo toga da pruži.

foto: Starsport©

Kada je upisao sinoć svoj prvenac na evropskoj sceni, njegov izraz lica je govorio više od reči. Osmeh od uva do uva, teret koji mu je pao sa leđa i srca. Istrpeo je sve nepravde, od neregistrovanja za Ligu šampiona prošle godine, preko klupe i tribina. Ali, isplatilo se. Dobio je svojih "pet minuta" i maksimalno ih iskoristio.

Na Stankoviću je sada da pažljivo neguje to što je velikim delom stvorio, a čini se da se prvi plodovi polako ubiraju. Bekovski tandem na Marakani se polako rađa - dva Milana dišu kao jedan, a prvi test je položen sa desetkom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.