LALATOVIĆ POSLE REKORDA PECNUO ZVEZDU I PARTIZAN: Voleo bih i ja da imam Kataija, Sumu, Falćinelija, Asana...
Foto: Printscreen/Youtube/Fk Vojvodina

uvek ono što mu je na umu

LALATOVIĆ POSLE REKORDA PECNUO ZVEZDU I PARTIZAN: Voleo bih i ja da imam Kataija, Sumu, Falćinelija, Asana...

Trener Novosađana kaže da mu je drago zbog rekorda, ali i zato što se njegova ekipa bori za čelo tabele protiv finansijski imućnijih beogradskih klubova

Objavljeno:

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je ponosan na sve što je njegov klub ostvario do sada, kao i na činjenicu da je u petak uveče zvanično postao trener sa najviše pobeda u istoriji novosadskog kluba.

Novosađani su u petak pobedili Bačku sa 3:1, u 13. kolu Superlige Srbije, a Lalatović je na tom meču upisao 62. pobedu na klupi kluba sa "Karađorđa".

- Ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sam jurio, a jednog dana kada odem iz Vojvodine, drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim - rekao je Lalatović, prenosi klub.

foto: Starsport©

On je naveo da je za Vojvodinu uvek davao sve od sebe, na svakom treningu i utakmici.

- Mnogo puta sam bio osporavan, iako sam kao trener Crvene zvezde otišao u Borac iz Čačka i sa tim klubom bio drugi na tabeli. Tu sam svima pokazao da se ne bojim, već da verujem u sebe i svoj rad. Svakog trenera bih posavetovao da treba samo da radi, jer kroz svakodnevni rad se usavršavaš i postaješ sve bolji i hrabriji - rekao je on.

foto: Printscreen/youtube/Superliga Srbija

Lalatović je zahvalio i svojim najbližim saradnicima i naveo da je ovo uspeh i Dragana Šarca i Vidaka Bratića, koji su sa njim prvog dana. On je pohvalio i svog kolegu na klupi Bačke Dejana Rađenovića i poželeo tom klubu da ostanu u Superligi.

Govoreći o samoj utakmici, Lalatović je naveo da je njegov tim u meč ušao otvoreno, sa velikom željom da pobedi i ostane na drugoj poziciji koju, kako je istakao, apsolutno zaslužuje.

- Vojvodina igra jako lep fudbal i danas trećeplasiranom Partizanu beži šest bodova, a za Crvenom zvezdom zaostaje tri. Lepo je to što se i neko treći umešao u borbu za vrh, da ne bude da su tu samo Zvezda i Partizan. Trenutno je to Vojvodina, zbog čega sam ponosan - rekao je on.

foto: Starsport©

Vojvodina za sada uspeva da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu u prvenstvu, iako ima neuporedivo manji budžet od tih klubova.

- U Srbiji ima jako kvalitetnih igrača. Mi ne možemo da dovedemo igrače kao što su Falćineli i Katai u Zvezdi ili Suma i Asano u Partizanu, koji imaju velike plate. Ti igrači su doprineli kvalitetu njihovih timova i voleo bih da svi imamo takve budžete, pa da svi možemo tako da se pojačavamo, jer tada bi fudbal u Srbiji bio još kvalitetniji - rekao je Lalatović.

- Međutim, drago mi je što je Vojvodina, sa mnogo manjim budžetom, danas druga na tabeli. Ima u Srbiji kvaliteta, samo te igrače treba pratiti i napraviti dobru skauting službu - dodao je on.

foto: Printscreen/Youtube/Fk Vojvodina

On je naveo da nema ništa protiv dovođenja kvalitetnih inostranih fudbalera.

- Zvezda je pokazala da je pogodila sa pojačanjima, samim tim što je ušla u grupnu fazu Lige Evrope. Ovom prilikom joj čestitam na pobedi 5:1 protiv jako teškog protivnika. Žao mi je što Partizan nije ušao u Ligu Evrope, baš kao i mi, iako smatram da smo zaslužili prolaz protiv Standarda. Međutim, svakako sam ponosan na momke koje smo ljudi iz kluba i ja doveli iz Srbije, jer su se i oni pokazali kao prava pojačanja za Vojvodinu - rekao je Lalatović.

U narednom kolu, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.