Poseban motiv za Vladmira Stojkovića na 163. Večitom derbiju!
Stanojević i Stojković, Foto: Starsport©

BIĆE ZANIMLJIVO

Poseban motiv za Vladmira Stojkovića na 163. Večitom derbiju!

Evo o čemu se radi

Objavljeno:

Došlo je vreme da kapiten Partizana Vladimir Stojković nastupi ove sezone i u jednoj prvenstvenoj utakmici.

Iskusni čuvar mreže je do sada branio samo u evropskim mečevima zbog ''bonus'' pravila u Linglong Superligi, ali dolaskom Svetozara Markovića otvorio se prostor da trener Aleksandar Stanojević ne mora da na gol uvek stavlja mladog Aleksandra Popovića.

Ne samo što će mu 163. derbi biti prva prvenstvena utakmica od početka sezone, Stojković će u derbiju imati još jedan, dodatni motiv, jer će mu ovaj derbi biti jubilaran, dvadeseti u dresu Partizana!

Osim toga, derbi će biti i specifičan po tome što će prvi put od marta 2008. biti odigran bez publike.

"Najlepše je za fudbalera ako može da igra pred 100.000 navijača, nebitno čijih. Niko nije srećan ako mora na teren pod teškim uslovima kakve su prazne tribine. Biće hendikep za sve što nema publike, ali i bez njeg derbi nosi dovoljno inspiracije i biće kao i svaki dosad. Sigurno. Nadam se da ću upisati još dosta nastupa u derbijima. Svaki je novo dokazivanje", izjavio je Stojković.

Partizan je u finišu prelaznog roka doveo čak petoricu igrača, pa je teško proceniti za koju će se postavu odlučiti trener Stanojević.

"Derbi uvek nosi povišenu koncentraciju. Ko god da igra. Ovako velika utakmica se ne igra često na našim prostorima i zato nisu bitna imena. Sveža krv uvek dobro dođe. Sa nekim od novajlija sam igrao u reprezentaciji, nema tajni između nas. Siguran sam da će nas šef struke namestiti", ističe Stojković.

Zvezda je u prvih deset kola upisala svih deset pobeda, a Stojković je svestan da će biti na velikim iskušenjima.

"Deki Stanković je to dobro posložio. Nemam dilemu da će biti posla za mene, velike borbe svih 90 minuta. Igramo najveću utakmicu srpskog fudbala, za očekivati je da šampion ima dosta šansi", zaključio je Stojković.

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.