STANOJEVIĆ ODGOVORIO TERZIĆU: Ćeraćemo se još, možda bi mi odgovaralo da igraju Kanga i Ivanić
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport©

pred večiti derbi

STANOJEVIĆ ODGOVORIO TERZIĆU: Ćeraćemo se još, možda bi mi odgovaralo da igraju Kanga i Ivanić

-Dominacija kao dominacija još ne postoji - ističe strateg Parnog valjka

Objavljeno: 14:01h

Drugi put u istoriji utakmica Crvene zvezde i Partizana će biti odigrana bez prisustva publike. Povodom 163. Večitog derbija, Aleksandar Stanojević je održao konferenciju za štampu, gde je istakao da crno-bele isključivo zanima pobeda.

Partizan će u Humskoj dočekati crveno-bele, a u takmica je na programu u nedelju od 17 časova.

- Generalno, dobar je osećaj pred derbi ekipa je maksimalno fokusirana i koncentrisana. Danas smo trenirali na glavom terenu. Žao mi je sto neće biti publike, mnogo bi nam značili u našem Hramu. Čekamo da vidimo još kako će se reprezentativci uklopiti, fokusirani smo - rekao je Aleksandar Stanojević na konefernciji za medije.

163. dule večitih rivala je imao veoma burnu uvertiru, a sve je počelo rečima Zvezdana Terzića o dominaciji

- Čarke uvek postoje i biće ih, ali ja sam uvek za činjenica. Kada pričate o dominaciji, to znači da nešto radite u kontinuitetu, a u poslednje tri godine Partizan je dominatan u derbijima. Ako hoće da budu dominantni moraju da na sledećih 15 derbija imaju bolji skor. Zvezda tako nikad ne može da bude dominatna, respektujemo, ali dominacija kao dominacija još ne postoji. Ćeraćemo se još - rekao je Stanojević.

Crvena zvezda je blagi favoirt, jer ima osam bodova prednosti i nalazi se u boljoj formi, ali to nikada nije igralo bitnu ulogu na Večitom derbiju.

- Imaju dobru levu stranu, Rodić i Katai su sjajni, ali igramo na našem stadionu, na minus osam, mi moramo da pobedimo, nismo u kalkulaciji za poraz, pa tako više vodimo računa da mi postignemo gol, a, naravno, da su igrači dobili informacije odakle preti opasnost.

Izostanak Ivanića i Kange zbog koronavirusa ne raduje previše trenera Partizana.

- Meni kao treneru bi odgovaralo da igraju Kanga ili Ivanić. Ne znam ko će da ih zameni. Nije to mnogo bitno fokusiran sam na nas

Status Filipa Holendera?

- On je izašao na poluvremenu protiv Rusije, danas nije trenirao, pa će tek sutra na teren. Nažalost, to je stvar na koju ne možemo da utičemo.

Izostanak navijača je ono što rastužuje Stanojevića.

- Meni je žao, pogotovo jer smo mi domaćini. Drugačije je kada imamo jug iza sebe, imamo i istok i zapad uvek bude dobro popunjeno. Navijači će nam mnogo nedostajati, ali svuda je tako, već smo se navikli.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.